onsdag 30 september 2009

Tv-haveri:

Världens tyngsta oskuld
Tid: 22:00 - 23:00

31-årige David Smith från Arizona, som en gång i tiden väde 285 kilo åt sig närmare och närmare en förtidig död. Han var ensam, olycklig och oskuld, men något fick honom att ändra sin livsstil. Från att ha varit en livsfarligt överviktig ensamvarg har han, utan hjälp av magsäcksoperation, lyckats gå ner 179 kilo. Idag är David en lätt och lycklig fitnessinstruktör, och i det här programmet får vi följa hans liv och den enorma förvandlig han genomgått – både fysiskt och mentalt.

Kategori: Dokumentär

Tutankamon på Nudie Jeans 29/9 2009

Igår var vi på Tutankamon på Nudie Jeans CCTV. Ojojoj, fingrarna svämmar över av att jag vill skriva många saker, jag kanske ska göra en lista?

1. Vilken SMART PR herr Nudie Jeans pr-man gör.

2. Nästa gång jag köper (dvs inte ärver) ett par jeans kommer jag KÖPA Nudie Jeans. Vet ni varför? Jo, för de är otroligt slitstarka och är dessutom, enligt utsago, "rent" producerade, om än lite dyrare än vanligt. Med små medel lyckas Nudie Jeans berätta historien om sig själva, och sticka ut bland andra jeansföretag! Nu när jag skriver om det här om PR och jeans så kommer jag också att tänka på NoKo Jeans, ett intresseväckande projekt. Jag råkar dessutom veta att en del av NoKo-jeansgänget läser på den här bloggen ibland. Jag bjöd in en av dem till att göra en gästblogg här. Han tackade ja, men gästbloggen kommer inte! (Jag misstänker att han har mycket att göra men titeln på bloggposten var mycket lovande och jag hoppas att jag en dag får läsa denna gästblogg).

3. I alla fall, jag och andra halvan av Magneten gick till Nudie Jeans för att se Tutankamon live. Tidigare på dagen frågade jag en annan kompis om han ville följa med på Tutankamon. Den här kompisen är rätt ordentligt kräsen och gillar inte den svenska musikscenen så mycket. Han sade "Jag är inte så sugen på Tutankamon, jag tycker de är keffa, men vi kan gå tillsammans , det kan bli skoj!". Han fick hursomhelst förhinder, men denna starka skepsis gjorde att jag steg in på Nudie Jeans med en ganska avmätt attityd. Men: Första låten de körde var jättebra tyckte jag! Fin melodikänsla. Låten heter "Starting to appreciate" och finns att lyssna på på Tutankamons Myspace. Både jag och mitt sällskap tyckte dock att det var ganska jobbig stämning på scen och i publiken. Vi stod ganska nära bandet, och det här med band är ju ganska jobbigt och plågsamt alltså. :-(

4. Jag kanske led av en s k spotlighteffekt, men det kändes också som att bandet såg att vi stod och hånlog (även om vi inte direkt hånlog). Jag kände mig lite som en oartig gäst och som att jag bidrog till att göra den här miljön vi lever i till en lite sämre plats. Det uppstod alltså en riktigt ordentlig 'Tutankamonstämning' i jeansbutiken igår.

5. Jag är ganska upptagen med att göra saker och har med hänvisning till det skjutit på en annan bloggpost som jag och Karaoketoken kom på, Berättelsen om Gnolen men nu tog jag mig tid att skriva den här andra posten, utan att ta mig tid till "Gnolen".

Karaoketoken visar: Bögunge

tisdag 29 september 2009

Önskekramen

Favoritkillarna!

torsdag 24 september 2009

Önskas: ett kluckande skratt

Okej, såhär ligger det till. Jag är en sån som skrattar i princip helt ljudlöst, allra helst om jag gapskrattar. I regel kan man säga att ju mer jag skrattar desto mindre låter det. Eftersom regeln säger att man aldrig vill ha det man har utan alltid trånar efter det man inte har, önskar jag mig alltså ett högt kluckande skratt! Jag avundas verkligen såna som har det där högljudda skrattet som liksom rullar ut över gatorna och studsar mellan husväggarna.

Ett sånt vill jag ha! Som Karaoketoken!

Gissningslek XVI

Fibes Oh Fibes!

Vad tycker ni? Är de feta eller keffa? Spännande eller tråkiga? Hippa eller "efter"?

Berätta!

Obs, jag har ingen tydlig åsikt själv, men tycker det är fett att den här sångaren gör ovanliga livsval! Verkligen, verkligen fett.

onsdag 23 september 2009

Chokladtoken på Ica!

Den manliga dominansen, på den här bloggen, blir knappast mindre - tvärtom tycker jag att vi skriver om karlar, manlighet och maskulinitet i vart och vartannat inlägg. Jag beklagar på sätt och vis detta. Men ändå kan jag inte låta bli att fortsätta på detta konstanta och slentrianmässiga "manstema".

Såhär var det: jag hängde med den så kallade Karaoketoken igår. Vi var på Ica och handlade lite inför middagen vi skulle laga och sedan avnjuta. När vi sedan närmade oss kassorna kom jag på att vi hade glömt efterrätt, ni vet, något sött att försluta magmunnen med.
- Ok, sa jag. Vi köper lite mörk choklad - tjejernas favorit.
- Ok men låt det gå fort, svarade Karaoketoken.

Med bestämda steg gick vi mot chokladhyllan. Efter ett visst dividerande fram och tillbaka bestämde vi oss för Marabous mörka choklad med mint i. Det var först då jag tog notis om mannen som stod bredvid oss där och vände och vred på de olika chokladkakorna på hyllan. Han höll två chokladkakor i handen och han verkade veta vad han höll på med. Jag såg att båda de där chokladkakorna han höll i handen var "fairtrade" och då blev jag plötsligt osäker på vårt val - som alltså inte var fairtrade alls. Jag frågade då honom om den där som han höll i var något att rekommendera varpå han svarade att det var bra choklad för det priset (typ 24 kr).

- Och så är det inte heller något smörfett i, men det är det i den där.
(Här pekade han på den där Marabouchokladen vi först hade valt.)
- Jaha, sa vi, men då är det klart att vi inte ska ha den.
Här tittade vi lite osäkert på varandra och tog sen chokladen som han hade rekommenderat och la ner i vår korg. Karaoketoken började gå mot kassorna men jag kunde inte riktigt slita mig från denna chokladtok.
- Det är viktigt att inte välja choklad med för hög kakaohalt. Du ser här 68 procent, 72, 85... Det är för mycket.
Mannen drog sitt högra pekfinger över chokladkakorna medan han läste kakaoprocenten högt. Han verkade som sagt verkligen veta vad han pratade om.

Jag frågade honom om han var jättesugen på choklad eftersom han skulle köpa två stycken chokladkakor och han svarade då att han skulle göra ett litet smaktest.
- Inget märkvärdigt, men jag är medlem i någonting som heter Chokladakademin. Vi tycker att choklad är gott och viktigt.
- Jaså, på så vis! svarade jag och önskade honom lycka till med provsmakningen

Fotnot: chokladen som Chokladtoken rekommenderade var faktiskt mycket god. Fabrikör: Anthon Berg. Kakaohalt: ca 72 procent. Fungerade jättebra som magmunsförslutare.

Pierre!



Det här är kort och gott en hyllning till Pierre! En ovanlig person.

måndag 21 september 2009

Ett modebarn!

Jag gick in på Stockholm Street Style för att få se lite nytt fräscht gatumode. Och visst fick jag se lite sånt, men framför allt fick jag se en bild på ett barn - ett modebarn och jag hajade verkligen till! Alltså, inget ont om den här tjejen som sådan men själva fenomenet känns väl "sådär" liksom?






















Vad säger ni? Är det okej med modebarn? Eller, kanske snarare, är det okej att fota barn (rent allmänt) på det här sättet?

Fin sång!

fredag 18 september 2009

Magnetenbloggen stiger i värde

Som ni trogna läsare vet är Magnetenbloggen nu till salu. Utropspriset var från början (3 september) 17 321 SKR (inkl inloggningsuppgifter, mejladress och statcounterkonto). De senaste två veckorna har bloggen har bloggen dock stigit i mer än 600 kr i värde och värderas nu till
17 984 SKR
.

Till er glada skitar där ute som är lite sugna (jag vet att ni är några stycken, bland annat en av Stockholms mest firade DJ's, en kille med "anor" från Centraleuropa) säger jag såhär: Passa på redan i dag! Magnetenbloggen blir inte direkt billigare...

En sång till en tvivlande Joe Labero

Sluta dröm om Las Vegas-flytten
Du kommer aldrig va med om det
Be aldrig mer om ursäkt
För tricken som du aldrig lärde
Men det äter upp dig där du ligger i din säng
Åh Gud det gör så ont att nåt så nära kan va så långt bort

Du-du-du-du

Du vet att det bara är fantasier
Att du är Houdini
Du kommer aldrig vara
Och jag vet att allt är falskt och bedrägeri
Men det struntar jag i
För mina ögon går igång på illusioner

Kom igen Joe, vad skulle du annars göra?
Kom igen Joe, kom igen Joe!

Och bryt inte ihop nu
Du är bara en av många magiker på jorden
Du kommer aldrig va bäst av dem
Men du gör din egen grej och jag vet att hela stan vill ha dig!

Kom igen Joe! Vad skulle du annars göra?
Kom igen Joe, kom igen!

torsdag 17 september 2009

Återupprätta det sunda förnuftet!

Jag ser en växande klyfta mellan folk och etablissemang och detta är i grunden ett demokratiproblem. Inom kulturvänstern har vanliga Svenssons och deras liv länge setts som det självklara objektet för hån och misstänksamhet. Under senare tid har den andan spridits till allt större delar av det svenska offentliga livet. Det handlar därför också om en allmän politisk trend. Frågan är varför vanligt folk ska bry sig om sådant mästrande. I snart sagt varje hörn av Sverige har man börjat syna om förhållandena är ideologiskt riktiga; det skall undervisas, klandras och dirigeras. Ytterst handlar det om att folk har rätt att slippa bli besvärade av den politiska makten av den enda anledningen att de är vanliga.

En och annan som sitter där
På sina höga hästar och vet
Hur det är
Jag menar ni som vet så bestämt
Hur allting ligger till
Vad ni vet är bara hur ni vill
Att det ska ligga till

Citatet är Ulf Lundells från låten ”Höga hästar”. Den har dryga trettio år på nacken men nog känns kritiken mer träffande nu än vad den varit på mycket länge. Det är väldigt höga hästar som skrittar runt i Sverige i dag. Se bara sommarens debatt kring mitt påstående att samhällseliten lever i en verklighet som skiljer sig från vanligt folks. Vilka är det som upprörts om inte de som hyllar provokationen men som får blodstörtning när de själva provoceras?

Inom kulturvänstern har vanliga Svenssons och deras Svenssonliv länge setts som det självklara objektet för hån och misstänksamhet. Det har stått klart i filmer och böcker i mer än trettio år. Men under senare tid har den andan spridits till allt större delar av det svenska offentliga livet. Det handlar inte bara om mediala Reclaim the street–upplopp och ”konstnärer” som lever på att provocera och sprida olust i det offentliga rummet. Det handlar också om en allmän politisk trend.

Sveriges radikala elit har kommit att bli den nya överheten. De som under flagg av att företräda minsta lilla påfunna rättviseanspråk har satt upp ett formidabelt minfält av ideologiska teorier, där konstruktioner, kategorier och förtryckarstrukturer ligger om vartannat. Den ena idén mer akademiskt tillskruvad än den andra och allt med udden ytterst riktad mot vanligt folks sätt att vara. Runt om i Sverige, i organisationer, medieredaktioner, politiska partier, talar de om för andra hur de skall leva sina liv.

Den som exempelvis råkar gilla tavlor som föreställer något bör till exempel göra avbön direkt; då har man nämligen nazistiska böjelser, har det meddelats från flera håll i sommarens kulturdebatt. Och den som vill starta ett företag skall inte tro att han eller hon själv får bestämma vilka som skall leda det utan att först fråga Mona Sahlin – anser Sahlin själv.

Minns också den förre Jämo:n Claes Borgströms uttalande för en tid sedan, att svenska mäns kvinnosyn kunde liknas vid talibanernas – och kvinnornas kvinnosyn också för den delen. På Lunds universitet ligger man redan i framkant på detta populära område: Där skall miljöerna certifieras ur ett genusperspektiv.

Och miljöpartiets Yvonne Ruwaida har för sin del förklarat att Sverige behöver en myndighet för normkritik. En myndighet som bland annat skall svara för opinionsbildning och bidragsfördelning och som aktivt skall motarbeta de normer och föreställningar som präglar folkflertalet.

Bara några exempel på den slags verklighet som med djupaste gravallvar upptar överhetens energi trots att den egentligen hör hemma i Monty Pythons repertoarer. Man förundras.

Jag brukar ofta hänvisa till vad som diskuteras vid köksborden. Där talar man om skolan, om hushållskassan, om de gamla föräldrarna, om hur det går på jobbet, när man skall få tid för varandra och om hur man skall pussla ihop nästa helg. Oftast har man över huvud taget inte tid att förhålla sig till alla konstigheter.

Alla politiska diktat serveras förstås i toleransens namn. Men man märker sällan tolerans för folks rätt att leva som folk gör mest även när det står i strid med de ideologiska modellerna. Det är ett perspektiv som är som bortblåst i svensk debatt.

Jag tycker mig se en växande klyfta mellan folk och etablissemang. Om jag har rätt så är det i grunden ett demokratiproblem. För om allmänheten upplever att den offentliga debatten envist kretsar kring perifera frågor, då vänder man den ju ryggen.

Verklighetens folk har jag kallat den breda del av Sveriges befolkning som lever ett alldeles vanligt, hederligt arbetande liv och för vilka politik kommer i andra hand. Det kan vara allt från undersköterskor till professorer; i sommar har de säkert gjort som de brukar: bara tagit det lugnt, åkt till landet och snickrat, gått på loppmarknad, slagits mot fästingar, tagit barnen till stranden eller åkt utomlands.

Skulle Ruwaida, Borgström, Sahlin eller vilken höghästad kvällstidningskrönikör som helst syna dessa alldeles vanliga svenskar i deras vardag skulle man säkert komma fram till att deras vanor och hemtraditioner är inskränkta, patriarkala, följer förlegade normsystem och är politiskt opassande på en massa olika sätt.

Frågan är varför vanligt folk ska behöva bry sig om sådant mästrande. Det ska de förstås inte. Men i snart sagt varje hörn av Sverige har man börjat syna om förhållandena är ideologiskt riktiga; det skall undervisas, klandras och dirigeras. Projekteras, teraperas och omstruktureras.

I all denna politiska korrekthet finns en gemensam substantiell kärna, att de etablerade normerna vi lever efter är förtryckande och att de alltid kränker någon. Och det måste man naturligtvis alltid vara aktsam på. Men det handlar inte om att genuscertifiera. Det handlar om vanlig lyhördhet och anständighet. Sådant som man uttrycker i vänlighet, artighet och respekt. Människor har i allmänhet gott uppsåt och är i stånd att använda sunt förnuft. Men sitter man högt på hästryggen och blickar ut över menigheten är det förstås passande att bortse från det och låtsas som något annat. Så fort det ges tillfälle skall de i stället bli certifierade och normkontrollerade.

Man kan förstås välja att se det parodiska i mycket av alla ideologiska absurditeter. Också Monty Python är kul, och över lag skrattar och ler man nog runt om i Sverige. Men när man skrattat färdigt finns ändå ett mått av allvar kvar. För vad är det egentligen för attityd som döljer sig under alla ideologiska krumbukter när man inte vill tilltro vanligt folk att få använda sitt omdöme? Är det inte det som är folkförakt?

Ytterst handlar detta om att folk har rätt att slippa bli besvärade av den politiska makten av den enda anledningen att de är vanliga.

Vi i alliansen talar mycket och gärna om frihet från höga skatter och regleringar, och det ska vi göra. Men riktig frihet innefattar också rätten att slippa få sitt privata liv påpassat och tillrättalagt av finskrittande ideologer. Om detta talar vi alltför sällan.

Det börjar bli hög tid att återupprätta det sunda förnuftet i svensk politisk debatt. Och inte minst respektera vanligt folks rätt att vara precis som de är.

tisdag 15 september 2009

Steven Cuzner undrar: Fett eller kefft?

Kärleksproblem - Kärlek är såklart givet fett men kärleksproblem är inte alls lika självklart varken fett eller kefft. Jag vet faktiskt inte vad jag ska välja här.

Politik
- Politik kan vara helt galet spännande om man verkligen släpper loss men sen helt plötsligt känns allt meningslöst. Somliga påstår att politik är rakt av tråkigt men det håller jag verkligen inte med om. Till exempel slog jag upp första rubriken i en tidskrift och läste: Är Demokrati Möjligt i Komplexa Samhällen?, sedan fantiserade jag i tjugo minuter om vad texten kanske föreslog. Men jag kände att jag ville diskutera rubriken innan jag började läsa, eventuellt läsa den tillsammans med några personer, vilket skulle kunna bli otroligt tråkigt om alla bara tittade på rubriken och sa: "ja", eller också: "nej", det fattar jag förstås. Känner man lust att svara så är det kanske mest rimligt att välja kefft här. Men måste jag själv välja hur det är med politik som helhet väljer jag nog trots att det kostar väldigt mycket pengar hela tiden och är allmänt frustrerande fett!

Sommarkänsla - Alla håller inte med om att den generella sommarkänslan är en keff känsla. Jag tycker själv att det är lite slösaktigt att klaga på sommarkänslan som något löjligt som kommer över folk. Även djup sommarångest - som ofta grundar sig i en sårad kroppsuppfattning - kan vara lite slöseri på den enda kropp man har. Men den är samtidigt lätt att identifiera sig med för så pass många att den helt enkelt bör betraktas som en del av vår kultur. Dessutom kan den gnugga av sig på flera av hjärnans områden och börja upplevas som ren och allmän ångest - och som sådan röra sig runt i systemet och skada allt den kommer åt. Den typen av spridning ska man akta sig för. Jag menar inte att jag tycker att ordet sommarkänsla måste förknippas med något positivt, men kanske är det en dålig idé att lägga ett så stort ansvar på en årstid när din ångest egentligen skulle kunna vara mycket mer djupt rotad och ihärdig än över några futtiga månaders tid. Likväl kan det nog stämma att sommarkänslan är en mer keff än fet känsla.

En kommentar om tidningen Pets:

Sluta att ha hundmode!!!
jag tycker det är hundplågeri att sätta på hundar kläder!!! jag tycker att det ser ut som människor fast de är lurviga. också tycker jag att det ska vara mer med pelle. jag ville börja prenumerera på pets för jag älskar djur. men när jag köpte ett nummer tyckte jag att den var tråkig och att dom hade djurmode. annars skulle jag ha börjat prenumerera på pets. men det blev inte så. så nu ska jag börja prenumerera på en annan tidning som är mer vetigare och bättre!!

http://www.tidningar.org/pets/sluta-att-ha-hundmode/

Jag delar med mig av ett favoritrecept innan vi säljer bloggen!

Eftersom den här bloggen började som en matblogg vill jag passa på att dela med mig av ett av mina favoritrecept innan vi säljer bloggen. Receptet mynnar ut i en maträtt som är nyttig, enkel, vegetarisk, god och till råga på allt har jag skapat receptet själv! Det är en linssoppa och såhär gör man:

Skär upp en gul lök i stora bitar och stek på halvlåg värme i någon typ av olja i en kastrull. Ha i två vitlöksklyftor och lite tomatpuré. Stek vidare lite granna men se till att det inte bränns. Häll på ca 1 liter vatten, en stor näve röda linser och en eller två potatisar i bitar. Gärna också lite chili av något slag och någon typ av buljong. Eftersom jag är en eko-tjej bukar jag ha i eko-buljong. Men annan går också bra.

Låt soppan puttra i ca 15 minuter, tills linserna och potatisen är mjuk. Mixa eller mosa runt med någon typ av köksverktyg (så att den blir lite mosig). Pressa i lite citron.
Nu är soppan klar!

Klicka i lite crème fraiche och ta också gärna en mumsig ostmacka till! Det blir jättebra!

Obs! Detta är INGET skojrecept utan verkligen ett riktigt och i högsta grad användbart sådant!

måndag 14 september 2009

Försäljningen av Magnetenbloggen

Magnetenbloggen (inklusive statcounter, mailadress etc.) kostar nu 17520 kronor. En person har uttryckt intresse för köp. Den här intressenten blev heltänd på idén, och hade egentligen summan på banken, men han tvekar fortfarande och har inte lagt ett konkret bud, så slå till nu om du vill ha en trevlig och framgångsrik blogg i din ägo!

Observera att bloggens värde ökar och att den, sedan vi utannonserade försäljningen förra veckan, stigit i pris med nästan exakt 200 kronor. Vänta därför inte för länge med ditt beslut. Gå på magkänslan. Om det känns rätt tycker vi absolut att du ska slå till!

söndag 13 september 2009

Söndagsumgänge med karaoketoken

Vid halvsextiden ringde det på dörren. Det var karaoketoken.
- Kom vi går och äter en mumsig pizza!
Jag var inte svårövertalad så vi gick och åt en pizza. Eller alltså varsinn pizza. Karaoketoken tog en cacciatore som vanligt (salami, lök och oliver) och jag tog en med spansk skinka och lite sånt, lite mer sofistikerad.

Efter pizzan tog vi en promenad med siktet inställt på ett ganska nyöppnat glasställe på Timmermansgatan. (Vi behövde något sött efter pizzan, något att försluta magmunnen med). Hur som helst kan jag verkligen rekommendera det här glasstället. De gör glassen på plats, bakom ett draperi, och den är verkligen sådär smaskig som man vill att glass ska vara. Dessutom är de som har stället jättetrevliga och de jobbar hårt för att göra sina kunder nöjda. Tyvärr var det dock stängt när vi kom dit.

Vi gick istället till McDonald's och beställde in två glassar med chokladsås. Det var gott. McDonald's glass är god. Hemligheten stavas olja - de har det i "glassmeten" för att den ska bli fetare och smidigare. När vi hade mölat i oss glassen roade vi oss med att spana in McDonald's nya hamburgare: "Fifty/fifty". Brödet i hamburgaren är till hälften glutenfritt (det undre) medan överdelen/locket är ett vanligt bröd med gluten i. Det är därför den heter som den heter. (Lite konstigt koncept men ganska spännande på något sätt). Karaoketoken och jag enades om att nästa gång vi besöker McDonald's beställer vi in varsin Fifty/fifty!

lördag 12 september 2009

Vi åker och rider, Alexis!



Islandshäst med tårta

Artikelnummer: ART000064

Pris: 1795 kr

På underbara islandshästar får ni prova på att rida på lummiga skogsstigar och över öppna fält tillsammans med en ridinstruktör.

Detta är en upplevelse för 2 personer. När ni anländer till ridplatsen i vackra Sörmland står hästarna sadlade och klara. Alla hästar är omsorgsfullt utvalda och tränade för att ni ska få en sån fin och minnesvärd ridtur som möjligt.

Det läggs stor vikt vid att hästarna ska förstärka er naturupplevelse vare sig ni är inbitna hästmänniskor eller tar plats i sadeln för första gången.

Islandshästen är behaglig att rida eftersom den har så mjuka gångarter och ett lugnt temperament. De kvalificerad turledarna ger instruktioner innan och under turen för att ni ska få kunskap i konsten att rida islandshäst.

Vid någon vacker rastplats stannar ni till för picknick och tårtkalas.

Följande ingår i upplevelsen Islandshäst med tårta:
• En halv dags ridtur i skog och mark för 2 personer.
• Instruktioner av kvalificerad turledare.
• Tårta i skogen

Plats: Sörmland

Säsong: Vår, sommar, höst

Tidsåtgång: En halv dag

Förkunskap/krav: Inga

Presentkortet gäller för: Två personer

fredag 11 september 2009

Danish mother seeking her child´s father



Woww...I can't believe it!

How is it possible to make sex with a guy from wich you neither know his name ??? and You didn't even saw him the day after ???

You are cute and look intelligent, why did you do it... never know?

??? wel I realy hope You'll find him... but you shouldn't expect much of him.

Just concentrate Your life on that lovely baby!
all my best...

torsdag 10 september 2009

Flyg stridsflygplan över Sverige!


Flygtid: 20 min

Pris: 15000 kr

Många har med avund tittat på filmer som TOP-GUN och Iron Eagle. Nu finns chansen att kliva ner i stövlarna på Maverick från filmen och uppleva hur det är att vara en stridspilot.

I farter upp emot nästan 900 km/h kommer mottagaren av detta upplevelsepaket att känna på kraften från ett Vampire stridsflygplan.

Flyg ett stridsflygplan över Sverige - nu är det möjligt! Hittills har man varit hänvisad till att åka till Ryssland, USA eller Sydafrika för att uppleva något så unikt som att flyga ett stridsflygplan. Nu finns chansen att få åka ett stridsflygplan över Sverige. Flygplanstypen har använts av cirka 30 nationers flygvapen däribland England, Kanada, Sverige och Finland. Kombinationen av ett par Ray-Ban solglasögon, flygoverall, flyghjälm samt kraften från de Havilland Goblin turbojet kan aldrig bli fel.

Samtidigt som du flyger med detta unika flygplan bidrar du till att bevara flygplanet och du får automatiskt ett medlemskap i stödföreningen för bevarandet av dessa unika flygplan.

En gåva som är svårslagen, både till dig och någon du tycker om.

Välkommen ombord, Maverick!

Följande ingår i upplevelsen flyg stridsflygplan över Sverige:
• Ditt livs åktur
• Lån av all nödvändig utrustning
• Genomgång före och efter flygning
• Upplevelsen tar ca 1 timme, flygtid ca 20 minuter, längre mot tillägg

Plats: Västerås

Period: Året runt; upplevelsen är väderberoende

Förkunskap/krav: Normal hälsa

Presentkortet gäller för: En person

Ett problem bara:
Man kan ju undra om man överhuvudtaget FÅR flyga om man köper ett presentkort från upplevelsepresent.se, de verkar enligt vår erfarenhet vara ett riktigt skitföretag!

onsdag 9 september 2009

"Matsås" och schampo - snart samma i flaska?

Jag har ägnat mig åt en så kallad "spaning". Den gäller hårvårdsprodukter, främst schampo, och i viss mån även andra kroppsvårdsprodukter så som balsam, duschkräm och deo.

Min spaning lyder såhär: under de senaste åren har ovannämnda produkter fått en helt ny inriktning, inriktningen kan sammanfattas som "ätbart". Konsekvensen av detta är att det har blivit allt svårare att skilja schampo, balsam, duschkräm och deo från "matsås".

Vadå? Jo, schampofabrikanter har i allt större utsträckning börjat använda ätbara ingredienser i sina produkter. Senast köpte jag till exempel ett Responsschampo som innehöll citron och olivolja. Mums! Jättegott på sallad. Andra exempel på ätbara "smaksättningar" i schampo är: yoghurt, kokos, lingon, äpple, persika, röda bär, avokado, mandel & aprikos, mjölk & honung, vanilj & honung, gurka & grönt te, grapefrukt & citrongräs och "pure milk". Visst blir man lite "sugen"?

Om ett par år kommer man kanske inte göra någon distinktion alls mellan matsås och schampo. Spännande!

Olof Palme - fet eller keff?


En fråga som en stor del av svenska folket, oavsett partitillhörighet, konfronteras med är frågan om huruvida Olof Palme och hans handlingar var feta eller keffa. Svårt att sammanfatta snabbt kanske, men ändå. Vad tycker du?

Tycker du att allt med Palme är jävligt fett? Eller tycker du snarare att Palme var en äkta "keffis"?

Rah Balder snodde en sång av mig och Stina!

För SJU ÅR SEDAN skapade jag och min kompis Stina ett rhyme när vi var på Movitz i Gamla Stan. Det gick ungefär såhär:

Jag träffa min bästis vi gick till vårt dagis
Allting var bättre, för allting var gratis
Vi hade bättre sjukvård, bättre tandvård,
bättre allting för allting var bättre


Ibland rimmade den inte riktigt, vilket både hade att göra med att det lät roligt, och att vi aldrig någonsin satte oss ner och skrev låten utan snarare inte kunde sluta med den. Jag minns att vi senare under kvällen också såg en Rohypnolkille (bättre slagsmål, bättre droger).

Vi rimmade om mellis, godis, Olof Palme och lite annat. Vi rimmade också för en medlem i Fattaru.



Saken är enkel: Rappare är i princip alltid personer med låga hedersnivåer. Jag misstänker nämligen att den här medlemmen i Fattaru skickade vidare den här rappen till en annan medlem i Fattaru. Nu vill den här andra medlemmen i Fattaru göra karriär på YouTube, och då använder han sig av VÅR sång! Han gör något eget av det, och ja, det är njutbart, ändå tror jag både jag och Stina känner lite såhär:

Skit på ´re Rah Balder! Och rappa om upplevelsen!

måndag 7 september 2009

Mina föräldrar - tio år äldre än Michael Jackson!

Jag kom på att mina föräldrar, Rolf och Birgitta, är (eller var) exakt tio år äldre än Michael Jackson - "King of Pop". Mina päron är födda 1948 och M.J. föddes 1958. Konstigt, tänkte jag först. Bara tio år? Han som var en sån vital skit, en moon walk-kille som skapade cool och modern popmusik! Mina föräldrar dansar inte moon walk. Inte alls.

Men sen kom jag på att vaddå liksom, M.J. var inne på sitt femtioförsta år och han var inte ett dugg vital den sista tiden! Snarare tvärtom. Och då kändes åldersskillnaden plötsligt mindre än vad den faktiskt var.

Mina föräldrar är supervitala i jämförelse med M.J.!


En avstickare (på samma tema, dock): För några år sedan var det någon som berättade för mig att Madonna och Maud Olofsson är lika gamla. Omöjligt! tänkte jag, men ville ändå tro att det var sant. Nu har jag dock gjort en faktakoll på det här och såhär ligger det till: Maud föddes 1955 och Madonna 1958. Maud är således tre år äldre än Madonna.

Anmärkningsvärt är dock att Madonna och M.J. - två av våra största entertainers under modern tid - alltså är födda samma år - 1958!

Upplevelsepresent.se - tydligen en helt oseriös hemsida!

Luftballongsturer och snabba bilfärder i all ära, men en av de största på marknaden för upplevelsepresenter, upplevelsepresent.se, verkar vara ett minst sagt oseriöst projekt.

Under våren deltog Magnetenbloggen i en bloggtävling. Tävlingen utlystes av upplevelsepresent.se, med underrubriken "Ge bort ett minne för livet". Reglerna var enkla: man skulle i en bloggpost nämna upplevelsepresent.se, och hade därmed chans att vinna 5000 kronor i presentcheck hos det här företaget. Sagt och gjort, i tre bloggposter skrev vi målande om olika fördelar med upplevelsepresent.se. Då vi inte fått svar på utsatt tid skrev jag ett brev:

Hej "Upplevelsepresent"!

Jag har tillsammans med en kompis en blogg (Magnetenbloggen.blogspot.com). Vi deltog i våras i er bloggtävling som vad jag förstod skulle avgöras runt midsommar. Fortfarande har vi dock inte hört något från Er och inte heller finns det någon information om tävlingen, och vem som vann den, på Er hemsida. Det här tycker vi på Magnetenbloggen är obehagligt.Vem vann egentligen tävlingen? Som deltagare i en tävling är man självklart intresserad av att få ta del av det vinnande bidraget, samt juryns motivering till valet. Därför vore det trevligt om man kunde fick information om det här på Er hemsida alternativt att ni mejlade ut detta till alla deltagare.

Jag tycker att tävlingen som sådan var rolig och jag skulle tycka att det var kul att låta det hela få ett gott slut. Därför efterlyses alltså lite ordentlig information från Er! Annars kommer vi i fortsättningen inte att rekommendera andra att ha med Er att göra, hur skojiga era ballongfärder och bilturer än må vara.

Vänliga hälsningar
Magnetenbloggen



Upplevelsepresent.se har inte svarat på brevet

fredag 4 september 2009

Helgad!

Nä, men!!!

torsdag 3 september 2009

Magnetenbloggen - till salu!

Det här må komma som blixt från klar himmel men Magnetenbloggen är nu till salu. Efter de två och ett halvt år som bloggen existerat har vi nu lyckats med det vi hela tiden strävat efter - att bygga upp en trogen och lojal läsarkrets för att sedan kunna sälja bloggen vidare till någon/några som är lika engagerade och drivna som vi har varit. Efter år av svett, bus och tårar säljer vi nu alltså bloggen!

Den kostar 17 321 kr (inkl inloggningsuppgifter, mejladress och statcounterkonto).

Först till kvarn...

Intresserad? Mejla: magnetenbloggen@gmail.com

Magnetenbloggen - ej till salu

Vi tänker inte låta oss korrumperas
Vi påverkas inte av vad makthavare säger eller tycker
Vi tror på det fria ordet

What a party!



Per Schlingmann, partisekreterare. What a party!

Fler vimmelbilder från festen på moderaternas partistämma här!

Pedros Ande - vad är det?

Från Wikipedia

Pedros ande är en latinamerikansk telenovela (såpopera) som sänds på TV7 i Sverige sedan 2009. På originalspråket spanska heter serien El Cuerpo del Deseo. Serien är skapad av den spanska tv-stationen Telemundo och spelades in i Miami 2005.

Serien handlar om den förmögne don Pedro José Donoso som blir förgiftad till döden av sin mycket yngre fru Isabelle (Lorena Rojas) med älskare. Don Pedros själ återvänder i en ung mans kropp för att förgöra sin mörderska med älskare. Den återuppstodne Don Pedro (Salvador Cerinza) får anställning som chaufför på godset, och i väntan på arvsdelning besitts all egendom av frun med älskare, Don Pedros dotter Angela Donoso samt tjänstefolk och några släktingar.

Avsnitten är ca 40 minuter långa och det har producerats 143 avsnitt av serien.

Jag tycker att det verkar påminna lite om vår corpus-serie.