söndag 13 september 2009

Söndagsumgänge med karaoketoken

Vid halvsextiden ringde det på dörren. Det var karaoketoken.
- Kom vi går och äter en mumsig pizza!
Jag var inte svårövertalad så vi gick och åt en pizza. Eller alltså varsinn pizza. Karaoketoken tog en cacciatore som vanligt (salami, lök och oliver) och jag tog en med spansk skinka och lite sånt, lite mer sofistikerad.

Efter pizzan tog vi en promenad med siktet inställt på ett ganska nyöppnat glasställe på Timmermansgatan. (Vi behövde något sött efter pizzan, något att försluta magmunnen med). Hur som helst kan jag verkligen rekommendera det här glasstället. De gör glassen på plats, bakom ett draperi, och den är verkligen sådär smaskig som man vill att glass ska vara. Dessutom är de som har stället jättetrevliga och de jobbar hårt för att göra sina kunder nöjda. Tyvärr var det dock stängt när vi kom dit.

Vi gick istället till McDonald's och beställde in två glassar med chokladsås. Det var gott. McDonald's glass är god. Hemligheten stavas olja - de har det i "glassmeten" för att den ska bli fetare och smidigare. När vi hade mölat i oss glassen roade vi oss med att spana in McDonald's nya hamburgare: "Fifty/fifty". Brödet i hamburgaren är till hälften glutenfritt (det undre) medan överdelen/locket är ett vanligt bröd med gluten i. Det är därför den heter som den heter. (Lite konstigt koncept men ganska spännande på något sätt). Karaoketoken och jag enades om att nästa gång vi besöker McDonald's beställer vi in varsin Fifty/fifty!

1 kommentar:

bubba sa...

Varför gör dom det bakom ett skynke? Vem vet vad de har där bakom... Glasstillverkning bör ske framför ögonen på potentiella kunder, precis som i Grännas polkafabrik! Slurp!