tisdag 27 juli 2010

Mer "på landet-bus"

Här bjuder jag på ett bus som jag inte har testat själv än - men jag tror att det verkligen kan uppskattas av uttråkade familjemedlemmar på landet!

Såhär gör du: Ställ väckarklockan på jättetidigt (och ställ fram köksklockan eller andra synliga väggklockor på normal frukosttid). Gå upp och gör i ordning frukost till alla. Gissa om de blir förvånade och börjar skratta när du sen, när frukosten är uppäten, avslöjar för dem att klockan egentligen är jättetidigt!!!

lördag 24 juli 2010

Fortfarande på landet: Om frihet

Igår var det en herre som brummade runt på de solvarma asfaltsvägarna här i Östra Götaland. Han färdades i en silverfärgad Volkswagen "Beetle" (cab) och ur högtalarna strömmade "Beautiful day" med U2. Jag antar att han upplevde en nästan gastkramande frihetskänsla just där och då.

Snart ska Bubba åka på intensivkurs i bilkörandets konst. Om hon spelar sina kort rätt kommer det inom en snar framtid kunna vara hon och jag som brummar runt på det där sättet och upplever friheten så som den ska upplevas.

Vi på Magnetenbloggen har ställt frågan förr men den tål att ställas igen:

Vad är frihet för dig?

fredag 23 juli 2010

Tips på roligt "på landet-bus"

Efter en vecka på landet börjar känslan av tristess nu sätta in. Vad passar då inte bättre än lite skojigt "på landet-bus"? För min del var buset/skämtet egentligen till en början men det utvecklades snart till en riktig skrattfest. (Obs! Skämtet funkar endast eller bäst på dem som har sinne för ordning och reda.)

Så här gick det till: När jag skulle hänga upp mina nytvättade kläder på tvättlinan slafsade jag först bara upp dem lite nonchalant för att sedan ta ett andra varv och hänga upp dem mer ordentligt. Det här fattade inte min syster och innan jag hade påbörjat mitt andra varv utbrast hon (med eftertryck):
"Va?! Ska du hänga upp kläderna så där?!"
"Ja", svarade jag. "Vad är det med det?"
"Nej, du MÅSTE SKÄMTA!"
"Ja", svarade jag. "Det var bara ett skämt! Nu ska jag hänga upp kläderna ordentligt!"
Sen slog vi oss på knäna (som man gör när man tycker att något är alldeles särdeles roligt) och skrattade tills vi kiknade.

Vilket är ditt bästa "på landet-bus?"

onsdag 21 juli 2010

Müsligröt

En gång, för tio eller femton år sedan råkade jag slå på TV:n när det var ”Lilla sportspegeln”. Anja Pärson var gäst i studion och fick då svara på frågor gällande sitt liv och leverne. Jag kommer egentligen inte ihåg något mer än att programledaren ställde en fråga om vad hon brukade äta till mellis. (Antagligen en tittarfråga från någon dum unge.)
”Jag brukar äta något jag kallar müsligröt” svarade Anja.
”Vad är det?” undrade programledaren.
”Man tar fil eller yoghurt och så häller man i en massa müsli. Sen blandar man runt så att det blir som en tjock gröt. Det står man sig länge på” svarade Anja nöjt.

Redan innan jag hörde det här tyckte jag att Anja Pärson var fett irriterande - det här fick mig inte direkt att omvärdera henne.

måndag 19 juli 2010

Södermalmsvärlden! Mysigt för dom.



Ibland tänker jag på musik/konst etc bara som ett mått på hur pass väl någon uttrycker sig själv genom sitt verk. Ett sätt att försöka betrakta saker "bortom" smak. I alla fall till smaken får jag starka vibbar av Södermalm, då inte SoFo-varianten, utan ngt annat. Grillfester, samba, hämta barnen på fritids. Rätt sympatiskt. Ett korn av något gåtfullt. Och så lite tråkigt. Hur känner ni inför den här videon?

lördag 17 juli 2010

Nyheter på landet:

Tvärtemot vad man kan tro är det en hel del nyheter här på mitt lantställe i år:

1. Eftersom den förra toaletten sprack (på grund av den otroliga kylan i vintras) har min moster nu ordnat med en ny toalett här i stugan. Det är en snålspolande modell av märket Ifö.
2. Mammas nya "herrbekanta" är här för första gången. Jag har inte träffat honom så mycket innan men han verkar helt klart schysst, om än lite slafsig i sättet. Till exempel har han ganska långa naglar som han sitter och "knäpper" med, på ett irriterande vis, när tystnaden har lagt sig efter våra måltider ute på altanen. Vi äter BTW mycket god mat här eftersom vi tycker att mat är gott och viktigt. Mycket ekologiskt blir det till exempel.
3. Systembolaget har flyttat från huvudgatan till samma hus som "Pizzeria Manhattan" (ett vitt envåningshus mittemot Konsum) och blivit en självplocksbutik.
4. Stranden har blivit mindre (alltså kortare avstånd från strandråg till vattenbryn) i år än tidigare. Flummigt...
5. Min syster har fått ett till barn. Välkommen hit lille vän!

Varför pagode?






















Att dansa pagode - ett tydligt politiskt ställningstagande? Javisst!

torsdag 15 juli 2010

Dansa pagode

Tja,

Synd (och jag måste säga lite konstigt) att du inte hälsade när vi var på samma nattklubb. Du kanske tror att jag inte tycker om pagode, men jag gör verkligen det!

Ha det bra på landet!

Älskar dig!