lördag 17 juli 2010

Nyheter på landet:

Tvärtemot vad man kan tro är det en hel del nyheter här på mitt lantställe i år:

1. Eftersom den förra toaletten sprack (på grund av den otroliga kylan i vintras) har min moster nu ordnat med en ny toalett här i stugan. Det är en snålspolande modell av märket Ifö.
2. Mammas nya "herrbekanta" är här för första gången. Jag har inte träffat honom så mycket innan men han verkar helt klart schysst, om än lite slafsig i sättet. Till exempel har han ganska långa naglar som han sitter och "knäpper" med, på ett irriterande vis, när tystnaden har lagt sig efter våra måltider ute på altanen. Vi äter BTW mycket god mat här eftersom vi tycker att mat är gott och viktigt. Mycket ekologiskt blir det till exempel.
3. Systembolaget har flyttat från huvudgatan till samma hus som "Pizzeria Manhattan" (ett vitt envåningshus mittemot Konsum) och blivit en självplocksbutik.
4. Stranden har blivit mindre (alltså kortare avstånd från strandråg till vattenbryn) i år än tidigare. Flummigt...
5. Min syster har fått ett till barn. Välkommen hit lille vän!

3 kommentarer:

Anonym sa...

KUL & spännande! ni kanske får boka en etikettslektion till den nye äldre herren HT-2010, men förhoppningsvis kan ekodieten (som låter urmumsig!) förmildra hans ovanor på ett naturligt sätt.

Tidningen Magneten sa...

Hej "Anonym"! Tack för tipset. Ekodieten låter toppen! Hur gör man, vad äter man? *HJÄLP!!!*

Anonym sa...

Det handlar helt enkelt om att äta ekologiskt! Och ni verkar vara en god bit på vägen redan. Här kommer ett inspirationsrecept på en mumsig sockerkaka: http://www.recept.nu/1.36599/mathias_dahlgren/ekologisk_sockerkaka