måndag 7 december 2009

Magnetenbloggens julkalender: "Vi kan ju inte ha en pedofil som inneboende!"

Nanne tog en promenad från Slussen till Gellerts fritids nere vid Eriksdalsskolan. Hon hade gått tidigare från jobbet idag, hon behövde tid att tänka igenom hur hon skulle berätta för Gellert att Martin hade flyttat ut. Eller rättare sagt, att Thomas hade sparkat ut honom. Tankarna snurrade i Nannes inre, hon kände sig förvirrad och en olustig känsla spred sig i hennes kropp. En känsla av dåligt samvete men också av äckel och svek. Thomas ord från imorse ekade i hennes huvud: "Vi kan för helvete inte ha en pedofil som inneboende! Han hålller ju på och kladdar på Gellert!"

Vem var egentligen Dvärg Martin? Var han den pedofil som Thomas påstod att han var? Och hur hade hon i så fall kunnat undgå det? Det kunde ju inte stämma. Tänk om Thomas hade tagit fel?



Det blåste snålt bakom Skatteskrapan. Nanne drog åt skärpet till sin kappa och rättade till halsduken. Trots att klockan inte var mer än halv tre började solen redan gå ner och himlen färgades rosa. Nanne tyckte att det var vackert och när hon passerade de fastmonterade solstolarna och parasollerna i Skånegläntan kom hon plötsligt att tänka på deras familjesemester på Öland i somras. De hade hyrt ett hus utanför Byxelkrok och haft det himla mysigt: åkt på utflykter, sjungit ihop, badat hela dagarna. Nanne kunde inte förstå att det var nästan ett halvår sen nu.

Det hade ju funkat så bra med Dvärg Martin och de behövde ju verkligen pengarna... Men samtidigt - det fanns andra som var beredda att bo inneboende, och de kunde inte riskera att ha en pedofil i sitt eget hem! Det var rätt beslut. Nu behövde hon bara berätta det för Gellert. Det kändes svårt. Gellert hade ju verkligen fäst sig vid deras inneboende och han hade verkat så glad imorse. Det var för att skydda Gellert som Dvärg Martin hade blivit utkastad, men hur skulle hon kunna berätta om detta för sin son utan att göra honom besviken och skrämd?

Det var en svår uppgift. Nanne gick in på Coop på Grindsgatan. Lika bra att köpa ingredienserna till Gellerts favoritmat i alla fall.

8 december: Eurythmics - I've Tried Everything

1 kommentar:

Anonym sa...

hallå dax för forts. eller?