fredag 11 december 2009

Magnetenbloggens julkalender: Livet, enligt Naturalis

Dvärg Martin brukade ofta ha vänner på besök i ateljén. Naturalis hade kommit redan vid tiotiden på morgonen. Naturalis, som vanligt klädd i bekväm kläder, hade haft med sig kaffe från McDonald's i Liljeholmen. Egentligen var varken han eller Martin några stora fans av McDonald's men de var heller inga extrema McDonald's-hatare. Kaffe som kaffe liksom. Martin och Naturalis hade känt varandra sedan de sena tonåren då Martin hade varit ny i Stockholm. Naturalis, vars föräldrar var något slags hippies (därav det ovanliga namnet), hade anordnat en mängd fester på sina föräldrars sommarhus på en ö utanför Mälarhöjden. Dessa fester hade varit som en samlingspunkt för en grupp människor och Martin hade snabbt blivit en i gänget.

Nu gick Naturalis på Mejan, hade slutat med graffitti, men försörjde sig fortfarande genom sitt dj-spelande. Förutom att han var trivsam att umgås med tyckte Martin att Naturalis hade roliga och uppfräschande idéer kring genus och idag skulle de jobba och skissa på kreativa lösningar till Martins nya kollektion. De arbetade bra ihop.

Naturalis och Marin hade stökat hela dagen i ateljén. De hade dragit fram stora rullar med gulvitt skisspapper där de hade skissat till olika kreationer, den ena mer estetiskt förfinad än den andra. Sedan hade de tagit fram Martins tyger och testat vilka tyger som skulle passa plaggen.

Vis sjutiden hade deras magar börjat kurra och de tog då en promenad till Tellus pizzeria i Midsommarkransen (Stockholms bästa, enligt Naturalis) där de åt varsin pizza med fårost och spenat. Det kändes alltid lika nostaligiskt i de där kvarteren, tyckte Naturalis, som under sina tonårsår hade bott på Vattenledningsvägen.

- Nu är jag sugen på ett glas Villa Antiori, sa Martin när pizzan var uppäten.
- Då tycker jag att vi går till bolaget och köper en flaska - eller två, svarade Naturalis med ett snett leende.
Sagt och gjort. Martin hoppade ner från sin stol och Naturalis höll upp dörren för sin lilla kompis:
- Efter dig!
- Salam! svarade Martin och gjorde en svepande rörelse med sin cape.

11 december: Cypress Hill - Hole in the head

3 kommentarer:

Unknown sa...

Du är ett geni, hihi. Kommer det komma en inbunden utgåva med hela julkalendern sen?

Stina sa...

Livet är Naturalis. Salam Naturalis

Tidningen Magneten sa...

Salam på er allihop!