lördag 5 april 2008

Att hantera känslor

Känslor är en tillgång för oss människor, utan dem skulle vi vara livlösa robotar som varken tyckte, tänkte eller kände någonting alls. Vi skulle mållöst irra runt med tomma blickar utan varken mening eller mål här i livet. Men känslolivet är även ett av de mest komplicerade avsnitten i "livets bok". För många människor blir känslorna övermäktiga, man kan inte ta hand om dem och man vet heller inte vad man ska göra av dem. De växer och växer och till slut måste personen som råkar ut för detta "stänga av".

Detta fungerar ungefär som när man ställer in datorn på "vänteläge" - det vill säga läget mellan "on" och "off". Datorn är vid detta läge varken påslagen eller avstängd utan någon stans mittemellan och den kan varken arbeta eller vila. Det samma gäller för människor. Att vara inställd på "vänteläge" är en realitet för många av oss, speciellt här i västvärlden där alla krav inom olika områden kan bli svåra att hantera. Det finns dock metoder för att ändra på situationen. Exempel på dessa är hypnos, "aqua float", psykodynamisk terapi, akupunktur, yoga samt meditation.

Tveka inte att testa någon av dessa terapiformer om ditt känsloliv alltför ofta är inställt på "vänteläge"!

1 kommentar:

Blattealibit sa...

Mycket intressant inlägg om ett viktigt och brännande ämne! Jag skulle vilja pröva "aqua float", kan du möjligen rekommendera något sådant ställe? Och hur ställer ni er till så kallad yogi-kost, är detta något som kan hjälpa månne?