onsdag 14 april 2010

Min yttre resa III

Här är ännu lite fler intryck från Buenos Aires:

5. Bussarnas hjulgnissel låter som fågelpip. De första dagarna fattade jag inte varför fåglarna "satte igång" så fort bussen åkte förbi här utanför fönstret. Det lät liksom som svalor eller något, ni vet: "piiiiiiiiiiip piip piiiiiip" i ett mycket gällt tonläge. Men sen gick det upp för mig att det inte var några småfåglar det var tal om utan något slags pinne som sitter på hjulen och skapade de konstiga ljuden. Det är svårt att förklara (och jag vet verkligen inte vad den här pinnen har för funktion) men det ser i alla fall ut ungefär som en golfklubba som sitter på stänkskärmen (eller vad det nu heter) och går in mot hjulets mitt. Konstigt är det i alla fall.

6. Chill out-tango. Vi åkte turistbuss igår - en väldigt "speciell" upplevelse. Man blev tilldelad ett varsitt par hörlurar i vilka man kunde höra en förinspelad röst berätta om de magnifika sevärdheter vi passerade. Det konstiga var dock att det bakom den här rösten låg en jättehög tangomusikslinga som gjorde att man knappt hörde vad personen som berättade egentligen sa. Dessutom var det någon typ av modern tango, liksom lite Buddha bar-inspirerad "chill out"-tango som var lite smått påfrestande. Sedan, idag var vi på Evita Perón-museet och det var samma sak där. Samma "sköna" lite för höga chill out-tango som låg som ljudspår över de gamla svartvita filmerna från Evitas begravning etc. Det stod helt klart. Turister är tokiga i chill out-tango!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Som på en cykel ungefär? Alltså förlåt men argentina verkar ju vara värsta upp-och-ner landet!

Halva Magnetenbloggen sa...

Jo men det är korrekt, fast en lite kraftigare pinne. Men det är säkert samma eller liknande funktion. För att hålla fast hjulet, typ. Som säkerhet om det skulle släppa från den andra "hållaren".