måndag 21 december 2009

Magnetenbloggens julkalender: Martin - tvivlaren

- Har du legat med Roman?
Louisa satte ner kaffekoppen med en smäll.
Martin försökte tysta ner sin kamrat och såg sig omkring. Kaffebaren på S:t Paulsgatan var allt annat än tom på besökare, nyfikna blickar riktades mot honom och Louisa.
- Snälla Louisa, bad Martin.
- Har du pangat på Roman?
Louisa upprepade sin fråga, nu i ännu högre tonläge.
- Nej... Nej det har jag inte, svarade Martin nästan viskande.
Louisa fingrade på servetten, vände bort blicken och fortsatte:
- Nähä... Det var ju jävla märkligt!
- Jag och Roman har inte legat med varandra, men det stämmer att vi... Hur ska jag säga det. Jag tillfredsställde honom på Reisens toalett i fredags.
Louisa fullständigt kokade.
- Det var ingen stor grej, försökte Martin. Och jag är ledsen om jag har sårat dig. Det är jag verkligen!
Martin sökte ögonkontakt med sin kamrat och medarbetare men hon tittade demonstrativt bort.

För Martin hade stunden med Roman inte var någon stor grej och han visste att Roman kände likadant. Som vanligt, när Martin var i farten med sitt tillfredsställande, var det mest av allt ett utslag av vuxen nyfikenhet, livsglädje och experimentlusta. Men den här gången hade han dåligt samvete över sitt agerande och han förstod verkligen att Louisa kände sig sårad och bedragen.

Louisa och Martin hade arbetat ihop i flera år. Louisa arbetade på Patrikssons PR, byrån som skötte marknadsföringen för Martin Kläder. Hon var proffsig - mycket proffsig - men Martin hade alltid haft en känsla av att hon inte riktigt förstod honom. Samtidigt visste han att han inte kunde begära av sina medarbetare att de skulle tycka att den okonventionella och normfrånställda sexualitet han förespråkade var helt okej. Han var ju Martin - "tillfredsställaren" och han visste att många tyckte att det här var konstigt och "udda" men aldrig tidigare hade det fått faktiska konsekvenser av det här slaget.

Hade han gått för långt i sin iver att tillfredsställa? Det hade verkligen inte varit hans avsikt att förstöra förhållanden och relationer för andra – tvärtom – men kanske var det var just det han hade gjort i den här situationen? Och Nanne och Thomas – kände de till den här sidan hos honom? Inte för att han på något vis skämdes, men han förstod att det kunde uppfattas som en perversitet och perversiteter i ordets rätta bemärkelse var knappast något han önskade bli förknippad med.

20 december: Tindersticks - Tiny Tears

Inga kommentarer: