torsdag 3 december 2009

Magnetenbloggens julkalender: En kopp kaffe till Martin

Martin Lambertz var inte alls bakis. Han hade ätit frukost, duschat och nu satt på sig mjuka kläder. Tvärtemot vad man kanske kunde tro var Martin en stark kritiker av många trender. Han brukade fnysa åt dem och kalla dem kejsarens nya kläder-flugor. Det här var trender som främst fick utrymme p.g.a. folks osäkerhet, inte i kraft av sitt eget värde, menade Martin. Martin trivdes exempelvis verkligen i sådant han hade på sig just nu, mjukisbyxor och urtvättad t-shirt, och tyckte någon att det inte passade sig eller var "fel" klädsel så styrde Martin kosan någon annanstans. Han hade haft ett motto ända sedan han gick i lågstadiet - min frånvaro, deras förlust. Det låg inte, som det ibland gör i sådana fall, ens någon sårad stolthet över detta motto. Martin var så van vid att folk hade åsikter om honom att han helt enkelt inte brydde sig om vad personer som han inte ens kände, tyckte och tänkte om honom.



Igår hade varit en toppendag. Martin hade stressat som en tok fram till kvällen för att bli klar med kollektionen inför visningen. Sen hade han träffat vänner för att riktigt fira att den blev av. Martin, César och Anja och några till hade gått till en spelning med Tortoise på Göta källare. Martin hade lyssnat på dem jämnt kändes det som, men aldrig sett dem live. Spelningen var fruktansvärt bra. Efter detta hade de först gått till Indigo och sedan till Skeppsbar, där de byggt om sen sist, till Martins stora förvåning. Några hade fortsatt till Spy bar, men där tröt Martins vilja, och han vände tillbaka hemåt till Katarina Bangata.

--------------------------------------------------------------------------

Eftersom Martin inte nådde upp till diskbänken hämtade han en pall. Han skulle göra en kopp kaffe och ta en biscotti, en italiensk mandelskorpa som han var väldigt förtjust i. Med en smidig rörelse var han uppe på pallen och kunde dra igång en kaffeladdning.

- Aj aj aj! jämrade sig Martin när Gellert fann honom sittandes i soffan med benet i en hink isvatten.
- Vad har hänt? frågade Gellert.
- Jag råkade hälla ut kaffe på mitt ben när jag skulle hoppa ner från pallen, svarade Martin.
- Ska vi ta oss till SöS, Martin?

4 december Gal Costa - A Coisa Mais Linda Que Existe

Inga kommentarer: