fredag 20 november 2009

Fredagen den 20 november

Vi ska fira heterosexualiteten idag, FREDAG!!! Personligen så blir det inte genom något utövande av heterosex (vad jag vet iaf men det är mest en feeling jag har) men vi tänker erkänna heterosexualiteten helt enkelt, titta på den hos andra, fundera på den, filosofera över det hela. Är du heterosexuell, och i sådana fall tycker du att det är jobbigt eller bra att vara det?

1 kommentar:

Lina sa...

Oftast tänker jag inte så mycket på det, men just fredagen den 20:e november hamnade jag i en situation då min heterosexualitet kändes besvärande. Jag arbetade sent, och var tvungen att gå in i ett gemensamt lunchrum där en konferens inriktad mot transgender studies just hade fest.

Alla var festliga, glada och uppklädda. Många gav intryck av att ha fötts med en annan kropp än den de nu så ledigt behärskade. De hade en öpppen och trevlig attityd, och samspråkade om teoretiskt intressanta saker.

Jag kände mig som en inkräktare med min matlåda med ointressanta rester, min ouppklädda, fysiskt oförändrade kropp som inte alls kändes som en "body of resistance".

Då kändes min heterosexualitet även den som en tråkig matlåda.