torsdag 1 oktober 2009

Vadslagning!

Hörni alla glada skitar där ute! Såhär ligger det till: jag bor i ett hus som skulle kunna kategoriseras som gammalt/halvgammalt (hundra år kanske). Hursom helst, för er som inte har varit hemma hos mig kan jag berätta att vi (jag och min "roomie") har en jättestor hall, eller kanske egentligen mer lång än stor, men det har inte till saken att göra. I hallen har vi två taklampor, en i varje ände och grejen är att det är ganska besvärligt att byta glödlampor i de där lamporna när dett behävs, eftersom takhöjden är väldigt "generös" - man måste således använda sig av en stege för att nå upp.

Nu har halllamporna dock börjat "gå" (alltså gå sönder) hela tiden och jag misstänker ett elfel eller överbelastning. Även lamporna i badrummet, på toan och i garderoben verkar vara drabbade, de hör säkert alla till samma propp i proppskåpet, men själva proppen är alltså intakt. Det är alltså alltid minst en av de fem uppräknade lamporna som är trasig. Till saken: just nu är det lampan närmast ytterdörren i hallen som har pajat och står på tur att bytas ut och jag och min "roomie" har tagit tillfället i akt och anordnat en vadslagning som jag vill att även Ni ska delta i. Insatsen är 50 SKR och frågan lyder:

Vilken lampa är det som kommer paja härnäst, när vi har bytt den glödlampa som nu är trasig? (Alltså lampan i hallen, den närmast ytterdörren.)


De lampor man kan satsa på är:
1. Hallampan närmast ytterdörren (man vet aldrig, det kan vara den som går sönder först trots att den kommer vara den nyaste!)
2. Hallampan längst in
3. Lampan i garderoben
4. Lampan på toan
5. Lampan i badrummet

Tveka inte att delta i denna vadslagning! Inom några dagar kommer vi att skruva i en ny glödlampa och då är det för sent!


För att delta: skriv namn och kontaktuppgifter i kommentarsfältet nedan.
Sedan gör vi upp. Min "roomie" har tippat på alternativ nr 4 och jag själv tror på alternativ nr 3. Obs! Flera personer kan satsa på samma alternativ, vid vinst delas vinstpengarna givetvis lika mellan dessa.

2 kommentarer:

Next L.v.L sa...

Jag gissar alternativ 1.

Ebba sa...

Jag gissar på 5an. För ni tjejer är ju inne och vaskar er där hela tiden typ!