fredag 9 oktober 2009

Den vietnamesiska pudeltårtan

Hallå där Stina i Vietnam! För ett par dagar sen fyllde ditt och Nisses ena barn, Gunnar, år och han fick en fantastisk tårta från ert lokala "bageri". Berätta!















"Gunnar blev lycklig av åsynen av den, han tyckte det var jättespännande (han hade ju peppat på det där med tårtor typ ända sen vi kom till Vietnam, och vi hade ju bakat tusentals sandtårtor, men aldrig någonsin tror jag han hade kunnat föreställa sig en sådan skapelse som denna tårta, inte jag heller!) och han ville ha mer än än bit, det talar väl tydligt..."

Hur smakade den?
"Den var faktiskt god! Själva bottnarna, var typ som en väldigt saftig sockerkaka, inga konstigheter, sen hade dom kokat ihop kladdet i mitten som en hemmagjord sylt med ananas som bas och så var det små choklad pluttar och lite annat gojs också. Sen var det grädde resten, men vi tror att dom vispat lite äggvita eller något och blandat den med för att kunna göra det där fina dekorationerna men det smakade grädde."

Var hundarna på tårtan en hyllning till er svenska hund Puck?
"Nej, detta med hundarna måste dom känt på sig, för vi har aldrig nämnt att vi har en jycke hemma och dom är inga hundmänniskor som vi förstått det. Vi hade ju inte pratat igenom tårtan alls innan, vi lät dom ha fria händer, och vilken fullträff det blev sen då!"

Var hundarna ätbara?
"Ja, eftersom dom var i grädde var dom ätbara, men vi orkade ju såklart inte äta upp hela tårtan så vi gav bort den till några små tjocka barn, och dom måste ha glufsat i sig pudlarna efter att vi gått."

3 kommentarer:

elis sa...

Vilken tårta!

Nils Hedberg sa...

jamenvisst!

bubba sa...

Grattis i efterskott Gunnar! Tårtan verkar ju vara en riktig fullträff, både vacker och mumsig!