lördag 30 maj 2009

Prästgårdens efterlängtade almfrösallad!

För några år sedan blev jag bjuden på en annorlunda men härlig maträtt. Den huvudsakliga ingrediensen i den här maträtten var almfrön, alltså de där små enkronestora ljusgröna fladdriga grejerna som växer i klasar på almträden. Konstigt, tänkte jag först. Äta almfrön - det kan väl knappast vara gott? Men sedan tog jag en tugga...






















Just nu är det säsong för almfrön så om du vill testa denna almfrösallad (vilket du givetvis vill) bör du passa på inom ett par dagar - snart blir almfröna nämligen bruna och tråkiga.

För 4 personer behövs:
6-8 tomater
1 burk fetaost
oliv- eller rapsolja
salt
peppar
rikligt med almfrön

1. Skölj och skiva tomaterna.

2. Skär osten i bitar.

3. Varva tomater och ost i en salladsskål.

4. Krydda med lite salt och peppar.

5. Strö över rikligt med almfrön.

6. Ringla över oljan.

Serveras tillsammans med ett gott bröd, men passar utmärkt även till mat.

Varför inte överraska någon du tycker om med en härlig almfrösallad redan i morgon?

3 kommentarer:

Ninni sa...

Hej magneten!
Jag brukade äta almfrön till lunch när det var säsong. Som barn var jag väldigt kräsen vid mat och därför hade jag ofta svårt att få ner skolbespisningens kulinariska experiment. Tack vare almfröna kunde jag få i mig lite näring under lågstadieperioden. Kul med ett "nytt" sätt att tillaga dom på!

Tidningen Magneten sa...

Hej Ninni, det låter härligt! Det här var alltså under lunchrasterna du åt almfrön direkt från naturen? Det tycker jag tyder på ett kreativt sinne och något som jag definitivt kategoriserar som: fett!

Anonym sa...

top [url=http://www.c-online-casino.co.uk/]online casino[/url] coincide the latest [url=http://www.casinolasvegass.com/]casinolasvegass.com[/url] unshackled no consign perk at the best [url=http://www.baywatchcasino.com/]loose gratuity casino
[/url].