onsdag 18 februari 2009

Hundnamn

Om eller när jag skaffar hund så ska jag döpa dem i tur och ordning till:

a) Body
b) Mind
c) Self


Frågor:

1. Vad skulle du döpa din hund till?
2. Vad heter din hund?
3. Vad har hundarna i ditt liv hetat?
4. Har du kommit i kontakt med hundar som har hetat märkliga saker? Vad var det för namn?

Kom igen och svara, kära du! Låt detta bli din kommentarpremiär!

15 kommentarer:

Tidningen Magneten sa...

1. Besvarad
2. Har ingen hund.
3. Mina hundar har hetat Sascha, Tajine (betyder gryta!), och Heart (det var min mosters hund, Heart går in på mitt hundnamnstema insåg jag nu, kanske "Courage" skulle fungera också bland mina potentiella namn).
4. Jag kan inte minnas det just nu, men det har jag säkert.

Anonym sa...

Min kusin Pelle jobbar i en modebutik och har en hund som heter Apology. Det är ju ett lite konstigt namn. Apology är väldigt fin och skäms, trots namnet, oftast inte för sig själv.

Ebba sa...

1. Hunden.
2. Jacob.
3. Debbie, Pius, Riffy von Sniffy (eller Tiffy..), Stella, Elsa.
4. Alltså Riffy eller Tiffy von Sniffy är ju ett konstigt namn. Matten är en skicklig lerkonstnär och god vän till min mormor. Hon målar även läpparna på Riffy von Sniffy.

Stina sa...

1. a) Happy b) Mannen c) Pling

2. Puck

3. Puck är min första hund.

4. Har inte träffat någon... Men "Husse" eller "Matte" vore dumt...

Anonym sa...

Ja, Happy har jag också träffat. Hon/han hade ju ett glasöga målat runt ögat, direkt på pälsen. Som en monockel typ. Fast glasöga alltså.

Happy var en juste och trevlig hund men lite av en ulv i fårakläder eftersom hon/han gav mig rabies (eller något) genom sitt idoga nafsande. Jag fick ju springa på infektionskliniken på Huddinge sjkhus under hela våren efter det. :-(

Tidningen Magneten sa...

Men Happy är ett väldigt bra hundnamn som skulle kunna återanvändas tycker jag.

Det låter helt sjukt att din mormors kompis målar läpparna på sin hund, det får mig att tänka på en bild som finns på internet där en kvinna har klätt ut sig till en rosa pudel och poserar bredvid sin rosa pudel (och visar upp sin urringning samtidigt), den är konstig...

4. En annan moster hade en dalmatiner som hette Nussika, det är ett inte så snyggt namn! Det låter dessutom som en förvridning av namnet Jessika, och det blir speciella vibbar kring det där Nussika-namnet tycker jag.

En hund jag verkligen tog till mitt hjärta hette Xixi, det är inte så konstigt kanske, men rätt svårt att uttala.

Ebba sa...

Om rosa pudeln med matte: Haha var det hunden eller matten som var fåfäng? Kan hundar vara fåfänga och är det taskigt att färga pälsen på sin vovve?

Det är konstigt med folk som har hund (eller annat djur) och när det dör skaffar dom ett likadant djur och döper det till samma sak.

Bolero tycker jag är ett fint hundnamn. Det är lekfullt och sprudlande på nåt sätt.

Kom också på att innan jag fanns hade min familj två hundar vid olika tillfällen. Den första hette Stumpan och den andra hette Flash. De var cocker eller springer spanielar. Alla i min familj älskar spanielar. Vilken hundras är mest poppis i era familjer?

Tidningen Magneten sa...

Jag ska snart länka till rosa bilden, jag tycker att Flash är ett himla fint namn också, samt Bolero. Eller varför inte Botero?

I min familj tror jag ändå att de spanska (kanariska) gathundarna står främst! Om jag skaffar jycke kommer det nog vara en sådan. Jag pratade med en tant på tunnelbanan (som hade en papillon), hon var artig men tyckte jag var dum i huvudet när jag sade att jag gillade gathundar och att vi hade smugglat in en sådan. Hon uttryckte det som att det var en gatukorsning, och det är fel attityd! Gatuhundar eller bondhundar, eller urhundar är läckra varelser med en ibland ofattbar intelligens och har ofta en enorm street-smartness vilket kan sägas vara den enda intelligensen utanför EQ och lite IQ som en hund bör besitta!

Hur hög EQ har din hund?

Tidningen Magneten sa...

Alltså hundar. Jag kom att tänka på att det borde finnas autistiska hundar ju. Sen kom jag att tänka på en hund jag känner som antagligen är autistisk. Jag vet inte om hon lever längre, men hon var en slädhund som sen plötsligt slutade vilja dra. Hon blev värdelös för slädmänniskorna och min kusin övertog hunden efter ett tag (hunden hette Arktis och var en Siberian husky). Den här hunden hade någon form av problem, hade svårt att ty sig till människor, inte alls en normal hundattityd. Vet inte om den bara var traumatiserad eller om hon alltid varit lite annars. Hon verkade inte så lycklig!

Anonym sa...

En hund ska vara glad, positiv och vilja samarbeta. De tycker jag liksom är "basics" för hela hundsläktet. Sen att de kan avvika från varandra i både färg och form tycker jag bara är kul (alltså som med "gatukorsningar").

Men grundförutsättningen för en bra hund, enligt mig, är alltså att den har en vilja och ett driv att göra rätt i olika situatoner. Sen får man ju ha förståelse för att det kanske blir lite "tossigt" ibland.

Ebba sa...

Men när man åker till uppfödaren och ska hämta upp sin voffsing... Hur vet man att man inte får en galenhund? Är det ett lotteri?

Jag tror inte att jag kommer skaffa hund. Någonsin.

Tidningen Magneten sa...

Jag missade frågan innan: Finns det fåfänga hundar?

Jag vet inte! Tror inte det.

Den andra frågan: Jag tror att mötet hos hunduppfödaren ofta är "menat" och att det är intuition som styr där, jag tror inte man ska tänka längre än så utan känna vilken hund man verkligen var. Hunden är viktig, människans bästa vän, och om man skaffar hund så ska man också vandra sida vid sida med den hunden under RESTEN AV DEN HUNDENS LIV! Mitt råd: Gå på magkänslan, blir du bedårad - låt dig bedåras!

Nils Hedberg sa...

Det finns fåfänga hundar! Jag är nästan helt säker!

Misstänker starkt att min hund är det!

Stina sa...

Såg just någon gammal repris av "Djursjukhuset", där var en jätte gullig liten valp som hette "Halloumi" och en papegoja som hette "Christer", apropå udda hund/djur namn...

Anonym sa...

1. Jag skulle kanske döpa min hund till Kantarell.
2. Jag har ingen hund i mitt liv.
3. Myran och Turbo.
4. Turbo var märkligt för han var en hund med Golden Retriever, så att säga.