söndag 14 december 2008

Två band, ett namn.



Två svenska mansband, med två helt olika stilar delar samma namn, Prins John. Här ovanför ett sexuellt (lyssna på texten) Belle & Sebastian utan indiestil, som att de liksom har uppfunnit indiepopen på nytt!

Nedanför ett gäng (ändå rätt bra) snubbar som tycker att form är till för att utmanas och som är guidade av en särskild referens.



Vilken är referensen, och vilket band + musikvideo öppnar flest dörrar i din hjärna?

3 kommentarer:

Tidningen Magneten sa...

Ok, nu har jag läst in mig mer, det är lite orättvist att kalla det övre Prins John för ett mansband, men jag fick det intrycket trots att det var med en kvinna i det, men de verkar ha det bra och fint tillsammans i "Prins John", popbandet.

Kollade på deras myspace-sida, www.myspace.com/prinsjohn och såg att det har en låt som heter "Swedenborg och jag". Det känns som en "måste lyssna på"-låt.

Tack, Prins John! Ni gör er egen grej, det är fett!

Tidningen Magneten sa...

Referensen är såklart New York-veteranerna Sonic Y. Min hjärna öppnas mest av pop-Prins John för de är så otippade. Jag har även hört rykten om sångarens "utrustning", (han lär vara en riktig "matador") och detta gör upplevelsen av deras sexiga mespop extra "dörröppnande"!.

Gick jag över en dålig gräns nu?

Tidningen Magneten sa...

Plus att videon är så JÄVLA flummig.