onsdag 5 december 2007

INRE FILM

Vad är negativa känslor och var kommer de ifrån? Vad är ett TRAUMA? Denna bloggpost försöker besvara dessa frågor och ger också ett förslag på en lösning!

Negativa känslor
Bekymmer, rädslor, nojjor, känslor av att vara "fel".

- Det finns mycket känslor en människokropp har potential till, och detta är några av de otrevligare. Om man jobbar mycket med sig själv finner man dock att det alltid finns en lösning där man faktiskt lyckas eliminera dessa negativa känslor!

Det negativa

Negativa känslor har en tendens att låta sig själva bli oumbärliga för bäraren av känslan. AKTA DIG FÖR DET! Det är i sanning LIVSFARLIGT att tro på de negativa känslorna. Visst är de logiska och allt det, men egentligen är de inte det. Weird, huh!? Detta är helt sant hur otroligt det än må låta! Ditt problem baseras nämligen på ett (men oftast flera) TRAUMAN. Ditt TRAUMA låser dig, och du kommer när TRAUMAT löser sig att se att livet genast blir enklare.

Ser du filmer i ditt inre?
Vissa människor ser filmer i sitt inre. I filmen spelas ditt TRAUMA upp. Lösning: Gå in och ändra i filmen. Du är filmregissören för ditt eget livs film! Vet du vad? Gör detta i tre etapper:

1. KÄNN TRAUMAT. Se TRAUMAFILMEN. Gråt, skrik, känn det som du gjorde den gång du utsattes för TRAUMAT. Har du lyckats? Då är du nu i kontakt med känslorna, nu kan du omforma dem!

2. FÅ UPPRÄTTELSE! Låt Rambo eller någon annan känd actionhjälte komma in i din TRAUMA FILM och meja ned dina antagonister. Du kan också låta en extremt proffsig, hård och påläst advokat komma in i din TRAUMA FILM och ge dig din förtjänade upprättelse. Genom denna övning slutar din film vara en TRAUMA FILM och blir därmed en film där du kan skriva om historien. Såhär är det: Om du slutar där, löser sig ditt TRAUMA. Det kommer dock återbildas lätt, eftersom du inte skapade ett gott slut. Skapa därför ett gott slut.

3. SKAPA ETT GOTT SLUT! Observera ordvalet GOTT, inte LYCKLIGT. Du spelar upp filmen igen, men denna gång är du nästan uttråkad av dina antagonister. Du har hämnats ut allt du behövde hämnas ut, du har givit dig själv all upprättelse du ville ha - du bryr dig inte om den här skiten längre. Dock, du skriver om berättelsen och gör i den nya versionen en bild av att det som hände blev till allas bästa, till en fest i samarbete och medkänsla. Det kan låta orealistiskt, men det GÅR verkligen. Lycka till!

Observera att detta är ETT sätt att bearbeta TRAUMAN. Kom dock ihåg en sak. Spara inte på TRAUMAN. Samla inte på TRAUMAN. TRAUMAN är till för att bearbetas för ett bearbetat TRAUMA är i sanning att ha klarat en lektion i att leva gott.

Vi återkommer snart med en till artikel om hur man gör sig av med TRAUMAN.

Vilken är din TRAUMA FILM?

Inga kommentarer: