lördag 24 februari 2007

Kåporna

Förra helgen när jag var på Debaser här i Stockholm, träffade jag en kille, Nicko och jag följde med honom hem. Han bodde i en pytteliten "tvåa" i Aspudden. Nicko hade en inneboende och man förstod att han var vaken för han gick upp och gick på toaletten efter det att vi hade kommit dit. När jag och Nicko sedan låg med varandra ansträngde jag mig verkligen för att inte låta så mycket, men Nicko däremot verkade inte alls skämmas över sina läten. Efteråt frågade jag honom om vi inte borde ha varit lite tystare, med tanke på Tintin, hans inneboende, och det faktum att det verkade vara så lyhört, men han svarade: Tänk inte på det! Vi har ordnat med kåpor. Detta uttalande gjorde mig något förbryllad men jag tänkte inte mer på det.

Nästa dag när jag skulle gå därifrån insåg jag vad han hade menat med "kåpor". I hallen hängde nämligen ett par öronkåpor på en spik och då gick det upp för mig att Tintin hade satt på sig dessa kåpor när han förstod att Nicko hade damsällskap, det vill säga mig. Först blev jag förnärmad och sårad - som om jag bara var en tjej i mängden! Detta kändes inte alls romantiskt. Nicko märkte att jag blev lite ledsen och började förklara sig: Jag och Tintin har kommit på att det här är det bästa sättet att ge varandra privatliv - när jag har med mig en tjej hem sätter han på sig kåporna och vice versa. Sen frågade Nicko om han kunde få mitt nummer och jag gav det, om än lite motvilligt. På väg till tunnelbanan därifrån tänkte jag igenom hela grejen och ändrade min inställning till kåporna. Det var ju egentligen jättesmart och faktiskt hänsynsfullt! Klart killarna skulle ha kåpor!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Träffade en snubbe ett tag som också bodde trångt, dom var 3 st i en tvåa. När vi låg med varandra så rappade han långa rhymes! Lite förvånande först, men efter ett tag gillade jag det supermycket! och jag kan fortfarande bli otroligt kåt när jag är på hiphop-konsert! Hans rummates hade öronproppar när nån hade sängkramrat......Undra om grottmänniskor hade mossa i öronen för att ge varandra avskildhet? Om man sover en hel släkt på 30-40 pers i en grotta, där det ekar en massa, vill man kanske inte höra sin syrras eller morfars stöna eka hela nätterna...? Kanske Magneten har nån teori om hur det var då?

Anonym sa...

ha! dom där har jag också varit hos! med han rap-killen, fast bara en gång. var han oxå inne på old school när du var med han? med mig ville han vara över o när han började beatboxa, blev jag allldeles blöt i ansiktet...men har var en fin kille! tack för konserten, boy!