onsdag 24 januari 2007

Intellektualitet är tankens hantverk.

Intellektualitet, det är tankens hantverk. Att behärska tankehantverket, det är samma sak som att behärska vilket hantverk som helst: Smide, konstruktion eller kanske skomakeri. Intellektualitet handlar, liksom dessa hantverk, om att känna en hemtamhet inför sitt område, ha varit i gamet en tid, samt att kunna en hel del tricks. Svårare än så är det inte.

Mer information om intellektualitet: Det finns avlönade intellektuella och intellektuella som inte är avlönade.

Alla människor bär på intellektualitet i någon form. Intellektualitet är en bit av det ontologiska strävandet, d.v.s. det strävande som gör att vi tillägnar oss en världsbild så att vi kan navigera i det som vi upplever (genom sinnesintryck etc.).

Alla människor utvecklar inte intellektualitet och det har en mängd olika orsaker och har inte alltid med tillgång till utbildning att göra. Människor som t.ex. har varit utsatta för många svårigheter kan utveckla en avancerad intellektualitet trots att de aldrig öppnat en bok! Att vara intellektuell är spännande men kan ibland bära med sig svårigheter. Man kan se ett problem och vara oförmögen att glömma bort det! Ibland svallar känslorna och man är beredd att gå i döden för det man tror på! Intellektualitet är hur som helst ett fantastiskt hantverk, eftersom det är ett hantverk man kan använda överallt och var man än befinner sig!

Jag är intellektuell och det känns jättebra!

Inga kommentarer: