torsdag 2 juli 2009

Kvinnoresor!

Jag håller på att googla lite på fenomenet "kvinnoresa". En kvinnoresa är alltså en resa som görs av kvinnor. Männen får stanna hemma. Här är ett exempel på en kvinnoresa som anordnas av "Gränslösa resor":

En kvinnoresa till färgstarka Rajasthan i Indien

Målet med resan är att lära känna och förstå den indiska kvinnans situation såväl på landsbygden som i städerna. Det blir många spännande möten med kvinnor från olika samhällsgrupper.

Färdledare Elin Bolmgren leder och guidar resan. Hon och hennes italienske man Jyoti lever sedan många år tillsammans med lokalbefolkningen i Rajasthan. Deras vänner är av olika kaster, klasser, religioner osv. och bor i städer och byar i hela Indien. Elin och Jyoti är helt integrerade i det indiska samhället och har kunnat få djup insikt i livet och kulturen. Tack vare att Elin är svenska har hon möjlighet att se saker ur både vårt och ett indiskt perspektiv. Hon är en västerländsk kvinna som har erfarenheten av att vara, leva och bli bemött som en indisk kvinna. Därför fungerar hon som en viktig länk, en brygga, mellan de olika kulturerna. Deras eget Projekt Marustali är till stor del skapat för att stötta kvinnorna i Rajasthan. Det handlar också om att försöka bevara kunskapen om en kultur och en hantverkstradition som är på väg att försvinna samt att förmedla en fördjupad förståelse mellan utländska resande och lokalbefolkningen i Indien. Läs mer om Elin på www.marustali.net.


Hämtat från: http://www.granslosaresor.se/resa-02.php

Kvinnoresor - fett eller kefft? SNÄLLA! Dela med er av er åsikt!

1 kommentar:

Elis sa...

fett OCH kefft!