lördag 22 november 2008

Claude Marcus (med fler) versus "fettdoktorn"

Att gå ner i vikt genom att äta bacon, gräddsås och majonäs - rena drömmen för många jojo-bantande tjockisar. Om man ska tro förespråkarna för HFLC-dieten så är detta inte en önsketanke utan en realitet. Lägg till lite grönsaker på det (och skippa kolhydraterna) så är du i hamn. Fett sätter igång förbränningen av fett, det kan vi alla skriva under på. Eller?

Claude Marcus och andra ledande "matdoktorer" rasar mot HFLC-dietens präster och prästinnor. De menar att detta är ren galenskap, "som att behandla köldskador med is". Fettdoktorns diet kan i värsta fall innebära stor hälsofara, menar de. Vill man gå ner i vikt ska man äta enligt tallriksmodellen.

Tjockisar och personer med diabetes är dock mycket nöjda med HFLC. De rasar i vikt och vissa av diabetessjuklingarna kan dessutom sluta med sitt insulin (då det är kolhydraterna som skapar de där olika insulintopparna och sjunken.)

Vem fan ska man tro på? Vilken sida ska man välja? Det där med tallriksmodellen känns ju lite passé. HFLC känns lite piggare, lite mer tiotal. Men det går ju emot allt vi tidigare lärt oss.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag har gått ner 23 kg med hjälp av HFLC! Det kanske inte passar alla men jag är lyckligare än nånsin.