torsdag 2 oktober 2008

Viktigt budskap beträffande finanskrisens efterdyningar

Nu är det mycket rädslor som är ute och går här. Kan krisen väcka insikter om att vi måste fördela jordens resurser? Ja, jag tror det. Det här är mycket djupare än vi kan föreställa oss. Men trots det, Mats, så är framtiden väldigt ljus. Ja, den är det. Det här innebär vändpunkten på ett destruktivt världsekonomiskt system som bygger på girighet och ha-begär. Det tillhör en gammal tidsålder som har tjänat ut. Vi kan förändra oss och se att den enda vägen framåt är genom en rättvis fördelning av jordens resurser.

Hur ska då detta gå till?
Jag har svaret. Varje nation kan göra en inventering av sina resurser - vad man producerar och vad man behöver importera. Och sedan kan man fördela dessa genom olika utjämningssystem. system. Även före detta statsminister Ingvar Carlsson har varit inne på det här (i syfte att lösa olika krissituationer). För att lugna ner svenska folket: framtiden är ljus. Men vi måste först gå igenom det här. Jag tror att det blir en krasch. Först får kraschen komma och den kommer. Nu ska jag ska gå direkt på det jag egentligen vill säga.

I kaoset av kraschen så kommer en större händelse att äga rum. Det här är väldigt okänt för de flesta svenskar. Jag jobbar för att få ut det. En vis lärare kommer att framträda i en av USA:s större tv-kanaler. En enkel och modern man som är väl insatt i människors alla problem. Han kommer först inte att ge sig till känna men han vill att vi lyssnar på de prioriteringar han har att förmedla. Det är det som är grejen. Den första prioriteringen han kommer att förmedla är: rättvis fördelningen av jordens resurser. Att alla ska kunna äta sig mätta, att alla ska få tak över huvudet, sjukvård, utbildning - med andra ord grundläggande basbehov för att kunna utvecklas som människa. Han kommer även att ställa oss inför ett val beträffande framtiden. Alternativen är:

1. Att hålla på som vi har gjort hittills med att omöjliggöra ett fortsatt liv på planeten jorden.

2. Att vi förändrar oss, så att vi kan gå mot en ljus och förhoppningsfull framtid.

Valet är mänsklighetens. Först kommer den här läraren alltså att framträda i USA. (Det kan du vara helt säker på). Sen kommer han att framträda i olika länder världen över. Så var observant nu. Bevaka televisionen. Det kommer att bli tittarstorm!

Inga kommentarer: