lördag 18 oktober 2008

Vilka djur borde knega mer?

















Signaturen "Anti Steven Malkmus" skrev en kommentar till ett tidigare inlägg om det här med djur som arbetar. Han/hon lägger fram en klarsynt analys av vår syn på olika djurraser. Vissa raser förväntas liksom arbeta, till exempel getter, hästar, brevduvor och i viss mån hundar. Av katter däremot skulle vi aldrig förvänta oss ett skit i arbetsväg. Inte heller förväntar vi oss att skator, älgar eller fiskar ska utföra något som helst arbete. Hur kommer det sig att vi ställer så olika krav på olika sorters djur? För att citera:
"Ska vi komma framåt i utvecklingen måste alla dra sitt strå till stacken!"


Vilka djur tror du skulle kunna bidra till jordens utveckling?

2 kommentarer:

Tidningen Magneten sa...

Tänk också på att de allra flesta djur tycker det är roligt att knega! Precis som med människor så handlar det om att ha schyssta villkor och en bra maktbalans mellan den som leder arbetet (köper arbetet) och den som knegar...

Tidningen Magneten sa...

ju mer jag tänker på det är det ju sjukt antropocentriskt att tänka att djuren inte kan bidra. det är deras jord lika mycket som våran. vi tänker ju bara på hur vi kan använda oss av djuren, inte på jorden som vårt gemensamma ansvarsområde. djur är också förmögna till interaktion.

fråga dig inte hur djuren kan hjälpa dig, utan hur du och djuren kan nå fram till en bra samarbetsanda!