tisdag 22 januari 2008

Spräng inte Göteborg!

Till er fega rånare och banditer som har placerat ut bombväskor runt om i centrala Göteborg och hotar att spränga staden i luften - gör det inte! Det vore inget annat än fegt att spränga denna Sveriges andra största stad, som lät anläggas av Karl IX på 1600-talet.

Göteborgs stadsplan följer de holländska byggnadsidéerna, som under dåvarande sekel var på modet, och den första registrerade göteborgaren per definition var holländaren Johan wan Lingen, som den 13 juni 1621 erhöll "burskap som borgare".

Några av Skandinaviens större industrikoncerner som Volvo, SKF och andra välkända teknikföretag som ESAB och Hasselblad AB har sitt ursprung och sina huvudkontor i Göteborg. En stor del av den svenska exporten och importen sker via Göteborgs hamn som är Nordens största.

Under de senaste årtiondena har Götebrog profilerat sig som en kultur-och musik-stad. Storheter som Her Majesty, Soundtrack of our Lives och Savage Heart är bara ett axplock av de artister som är baserade i staden.

Göteborg har även ett rikt vatten-och fiske-liv, där finns den berömda Feskekyrka där färsk fisk och räkor saluförs sex dagar i veckan och där finns även "den Malmska valen" d.v.s. den den unga blåval som strandade på Näset, söder om Göteborg den 29 oktober 1865. Valen dödades och såldes till Göteborgs Naturhistoriska museum, som lät stoppa upp den.

Så till er fega rånare och banditer: spräng för Guds skull inte Göteborg!

1 kommentar:

Anonym sa...

Savage Heart tackar för de vackra orden! :)
Stay savage!