tisdag 1 januari 2008

Det nya året (2008)

Jag tänker att jag det här året ska skaffa körkort, detta har Andrea och Jens lovat att hjälpa till med. I sommar ska vi övningsköra runt i Sverige, så att det blir en kombinerad övningskörning och bilsemester. Vi har planerat att åka till Kolmården, Gränna, Öland och Marstrand (så att vi får lära oss köra av och på en färja, det är bra att kunna).

Totalt är vi fyra personer varav två redan har körkort (Andrea och Jens) och dessa ska då agera "lärare" åt oss två som ska ta körkort. (Det är verkligen jättesnällt av er!) Vi har tänkt ut en snillrik grej: i framsätet sitter den som övningskör plus "läraren" och samtidigt sitter den andra "övningsköraren" i baksätet med den andra "läraren" och pluggar teori. Sedan byter man regelbundet av varandra. Detta blir otroligt effektivt och framför allt kul! När man har kul är man ju dessutom benägen att lära sig mer!

Om man klarar uppkörningen på första försöket kan man komma undan med det hela på under 2500 kr. Om det skulle skita sig har jag en idé om att jag skulle starta en körskola i stället, alternativt öppna en halkbana (alltså en sån som man måste "klara av" för att få sitt körkort). Jag tänker mig att denna halkbana är någon slags kombinerad halkbana och bingohall, det ska finnas en servering och det ska vara en trevlig atmosfär. Man ska alltid känna sig välkommen dit om än så bara för att ta en kopp kaffe. Det ska också vara lite lägre pris på "halkbanetestet" än på vanliga ställen.

Jens berättade om sitt hobbyprojekt "1200 städer och lite till..." som han håller på med vid sidan av sitt bandoneonspelande. Han beskrev det som en informations-dvd där han har samlat ihop information och bilder från 1200 olika städer i världen. Han har redan gjort omslag och "häfte" till (det lät skitsnyggt när han beskrev det) och jag är otroligt spänd på det här projektet! Han hade redan fått jättemycket beröm från de kompisar som han hade visat den för. "Jens, det känns verkligen som att resa på riktigt!" hade de sagt.

Jens pratade också om sitt nya barn, Clousette, som han fann i en spelhall i Paris. Jens kan ingen franska och Clousette kan endast ett fåtal engelska fraser men trots alla språkbarriärer låter det som om de verkligen har "hittat varandra". Clousette ska få gå i halvfransk skola när de flyttar till Stockholm permanent och han drömmer om att bli flygkapten. Clousette verkar otroligt nöjd och tillgiven och Jens berättade att han varje dag säger: "Jens, I'm so happy, I love you!"

Välkommen Clousette!

Inga kommentarer: