måndag 7 september 2009

Mina föräldrar - tio år äldre än Michael Jackson!

Jag kom på att mina föräldrar, Rolf och Birgitta, är (eller var) exakt tio år äldre än Michael Jackson - "King of Pop". Mina päron är födda 1948 och M.J. föddes 1958. Konstigt, tänkte jag först. Bara tio år? Han som var en sån vital skit, en moon walk-kille som skapade cool och modern popmusik! Mina föräldrar dansar inte moon walk. Inte alls.

Men sen kom jag på att vaddå liksom, M.J. var inne på sitt femtioförsta år och han var inte ett dugg vital den sista tiden! Snarare tvärtom. Och då kändes åldersskillnaden plötsligt mindre än vad den faktiskt var.

Mina föräldrar är supervitala i jämförelse med M.J.!


En avstickare (på samma tema, dock): För några år sedan var det någon som berättade för mig att Madonna och Maud Olofsson är lika gamla. Omöjligt! tänkte jag, men ville ändå tro att det var sant. Nu har jag dock gjort en faktakoll på det här och såhär ligger det till: Maud föddes 1955 och Madonna 1958. Maud är således tre år äldre än Madonna.

Anmärkningsvärt är dock att Madonna och M.J. - två av våra största entertainers under modern tid - alltså är födda samma år - 1958!

7 kommentarer:

  1. Världskändisar som Madonna och MJ har ju pga sitt karriärval varit tvungna att maxa sin vitalitet. Vitaliteten rinner till slut ur dem. Föräldrapersoner och andra "dödliga" behöver inte dundra på med all livskraft på en gång utan sprider det smidigt över ett helt liv. Typiskt lagombeteende kan tyckas, men visst är man ändå lite glad över att ens föräldrar inte stjäl showen?!

    SvaraRadera
  2. Jo, jag tror man skulle krokna ärligt talat, för att inte tala om att deras livslängd (mentala eller fysiska) inte räcker så långt. De har förbrukat sina depåer. Frågan man kan ställa sig då är: Vad ska hända med Madonna? Jag tror hon blir gammal, troligtvis över 70 år. Jag tror också att ett av hennes barn kanske kommer skriva en roman om hur det var att växa upp med kabbalah-Madonna. Förhoppningsvis "vaknar" Madonna när hon är över 60 eller 70 och blir en asspännande tant, vad tror du/ni? Det är iaf vad jag hoppas på. Skulle va skoj.

    SvaraRadera
  3. Vad jag har hört så är även Prince född samma år som Madonna & MJ, vilket vinnarår för musikbranchen det var!! & även Pillan August, samma år!

    Tack för upplysningen om Maud & Madonna! det betyder att min mamma och madonna är närmare än Maud och hon, 1957. Härligt.

    SvaraRadera
  4. Jag tror att också att nåt av Madonnas barn kommer skriva en bok om henne. Kanske Lourdes som nu är typ 12. Fast innan hon gör det ska hon ha ett dekadent tonårsliv och knarka ganska mycket som Lindsay Lohan eller nån sån. Däremot tror jag inte att Madonna kommer bli en "skön" skit som äldre. Hon är ju en riktig dåre!

    SvaraRadera
  5. Jag brukar tänka 'It takes a fool to become sane'! Men antagligen blir det väl som du skriver. Om Lourdes skriver en bok blir den nog skitjobbig, jag sätter mina pengar på att de adopterade barnen kommer berätta den mest avslöjande historien ifråga om att växa upp med Madde.

    Borde man inte skriva en blogg om kändisbarn. Bubba, vill du gästa med ett litet kåseri?

    SvaraRadera
  6. Ja, Bubba! Snälla gör det! Kanske under rubriken "Min mamma/pappa är en kändis".

    SvaraRadera
  7. Jag jobbar på detta nu!

    SvaraRadera