måndag 31 december 2007

Vad är egentligen en body-person?

Många frågar om vad det innebär att vara en s. k. body-person. Lite förenklat kan man förklara det som att en body-person är en människa som är mer avslappnad med sig själv och sin kropp än vad en "vanlig" människa är. Body-personer är "ett" med sina kroppar och det finns en väl avvägd symmetri mellan kropp, själ och intellekt. Många body-personer tränar regelbundet och tar väl hand om sin "fysik". De följer i regel olika dieter, så som vegetarianism, eller så kanske de t. ex. utesluter vita kolhydrater från sin kost. Body-personer är också ofta mycket fysiska och kramiga mot folk i sin omgivning. De kan t. ex. på ett, för dem, naturligt och självklart vis lägga handen lite här och var på andra människors kroppar. För body-personer handlar denna beröring om kommunikation, men för "vanliga" människor kan en sådan typ av ofrivillig fysisk kontakt kännas obehaglig och påträngande.

Hur vet man om man är en body-person? Ett sätt att ta reda på detta är att känna efter hur stor din "personliga sfär" är. Den "personliga sfären" är det område som finns runt omkring varje människa. När en annan människa tränger igenom din "personliga sfär", alltså kommer rent fysiskt för nära inpå dig, känns det i hela kroppen. Ibland känns det jättebra, ibland känns det mindre bra och andra gånger känns det kanske rent av otäckt. Ytan på den "personliga sfären" skiftar givetvis från person till person, men man brukar säga att body-personer i regel har en 25% mindre "personlig sfär" än vad "vanliga" människor har. De kan således vara mer närgågna med sin omgivning än vad "vanliga" personer kan vara.

Body-personer kan ofta reagera på att människor i deras omgivning är stiffa. De kan ibland vara svårt för dem att förstå varför andra människor reagerar så kraftigt på deras sätt att vara och föra sig. Har jag gjort något fel eller varför ryggar hon/han tillbaka på det där viset? Varför kan hon/han inte bara slappna av lite granna? Detta är vanliga frågor som body-personer ställer till sig själva.

Viktigt att komma ihåg är: Att vara en body-person är varken bättre eller sämre än att vara "vanlig". Det väsentliga är att i alla situationer respektera både dig själv och människorna i din omgivning, att vara lyhörd för signaler och att vara tolerant.

Slutligen önskar Magnetenbloggen alla, body-personer så väl som "vanliga", ett gott slut samt ett gott nytt 2008!

onsdag 26 december 2007

"Är det sant att katter har ett sjätte sinne"?

Många av Magnetenbloggens läsare hör av sig till oss med frågan "är det verkligen sant att katter har ett sjätte sinne"? Svaret är att det stämmer att katter, utöver de fem ordinära sinnena smak, känsel, hörsel, syn och lukt, även har ett ett sjätte sinne. Men vad menas då egentligen med ett sjätte sinne? Detta är något som forskarna ännu inte lyckats klargöra, det sjätte sinnet ryms inte inom vetenskapens logikbaserade ramar utan är något "större" än den verklighet som vi vanligtvis uppfattar. Det sjätte sinnet rymmer intuition och känsla. Katter kan till exempel ofta "veta om" saker och ting som de rent teoretiskt egentligen inte borde kunna "veta om", och detta är alltså ett utslag av deras sjätte sinne. Har du någon gång varit med om att en katt har tittat på dig på ett vis som får dig att känna dig genomskådad och "scannad" ända in i själen? Du kanske har gjort något dumt eller sagt något elakt till någon i din omgivning? Katter kan känna på sig sådant, och det är också därför de tyr sig till vissa människor och ratar andra, något som för oss kan uppfattas som ett utslag av godtycklighet.

Även människor kan ha ett sjätte sinne, detta är dock inte särskilt vanligt utan denna grupp utgör endast någon procent av jordens befolkning. Det sjätte sinnet hos människor kan yttra sig i att de till exempel kan se in i framtiden eller att de kan se bakåt i tiden. Många av de människor som har ett sjätte sinne vill inte prata om det för att de kan känna sig "konstiga" och "udda". Det finns dock de som verkligen är stolta över sitt sjätte sinne, de kanske till och med bygger en hel arbetskarriär kring sitt sjätte sinne, exempel på sådana yrken är medium, siare och spåkonstnär.

söndag 23 december 2007

Skulle du "ställa upp" för en ung Ernst-Hugo Järegård?

Tänk dig att du var på en framgångsfest på Kungsholmen. Det var bra stämning, du var på festhumör och hade på dig din snyggaste partytopp. Det spelades bra musik och belysningen var behaglig - en trivsam blandning av softad punktbelysning och levande ljus. I handen höll du ett glas "bubbel", mums! Du samtalade med intressanta och framgångsrika människor och festen gick sedemera in i nästa skede: dansen blev intensivare, rösterna mer påtagliga och stämningen än mer uppsluppen. Snart märkte du att "alla" så att säga började "ställa upp". Du blev förvånad och kände dig lite obehaglig till mods. Hur skulle du agera? Förväntades du också "ställa upp"? Plötsligt gjorde en ung Ernst-Hugo Järegård entré på festen. Det här förändrade situationen. Vilken karisma! Vilken intensitet! Var det din tur nu? Var du redo?

Skulle du "ställa upp" för en ung Ernst-Hugo Järegård?

Vår kraft kommer från det man gör "i sängen"!!!

lördag 22 december 2007

Ungdomar frågar: "Varför vill jag skada mig själv?"

”Jag skar mig så djupt i handlederna att jag var tvungen att åka till sjukhuset. Jag sade till läkaren att jag hade skurit mig på en trasig glödlampa, och det var faktiskt sant, jag talade bara inte om att jag hade gjort det med flit.”
– Sasha, 23.

Känner du någon som brukar göra som Sasha? Det kan vara en skolkamrat eller ett syskon. Eller det kanske är du själv. Bara i USA beräknas miljoner människor – och många av dem är unga – avsiktligt skada sig själva genom att skära, bränna, slå eller rispa sig. Vill de verkligen skada sig själva? Förr tänkte man kanske att det var ett beteende som hade att göra med någon mystisk rit eller kult. Men på senare år har man fått större kunskap om självskadebeteende. Och samtidigt har antalet personer som skadar sig själva ökat. ”Alla läkare menar att problemet växer”, säger Michael Hollander, som förestår ett behandlingshem i USA.

Hur stort problemet är skiljer sig från person till person. I en studie framkom det att vissa skär sig kanske en gång om året, medan andra gör det i genomsnitt två gånger om dagen. Det har också framkommit att fler män skadar sig själva än vad man tidigare har trott. Men beteendet är vanligast bland tonårsflickor.

Trots de här olikheterna tycks de med självskadebeteende ha en del gemensamt. I ett uppslagsverk om ungdomar sägs det: ”Ungdomar som skadar sig själva känner sig ofta maktlösa, har svårt att anförtro sig åt andra, känner sig ensamma eller utanför, är rädda och har låg självkänsla.”

Men varför börjar någon skada sig fysiskt, när det egentligen handlar om känslomässiga problem? Tänk dig att du är hos läkaren för att få en spruta. Du kanske nyper dig själv i armen eller trycker naglarna hårt mot huden för att avleda uppmärksamheten från nålsticket. Den som skadar sig själv vill uppnå en liknande effekt, men på ett mer drastiskt sätt. Att skada sig själv blir ett sätt att avleda uppmärksamheten från sin ångest och uppleva en viss lättnad. Ångesten är så svår att man föredrar att känna fysisk smärta. Det kanske är därför som en flicka kallade sitt självskadebeteende för ”orosmedicin”.

Vissa kanske undrar varför det här beteendet har blivit uppmärksammat först under de senaste årtiondena. Många menar att det är på grund av att vi lever i ”kritiska tider som är svåra att komma till rätta med”. Det är därför inte förvånande att många, däribland ungdomar, ibland reagerar på ett sätt som är svårt att förklara.

NÅGOT ATT FUNDERA PÅ:

* Varför börjar en del unga människor skada sig själva?
* Efter att ha läst den här artikeln, kan du då komma på hur man kan ta itu med sina negativa känslor på något annat och bättre sätt?

OBS! Självskador skall inte förväxlas med piercing eller tatuering, som snarare har att göra med tycke och smak än med ett tvångsmässigt beteende.


Läs mer: http://www.watchtower.org/z/200601a/article_01.htm

fredag 21 december 2007

Kvinnan. Rosen. Könet.

Jag tänker på vaginan, det kvinnliga könsorganet. Vaginan är som en blomma, en vackert prunkande ros. Rosen har därför ofta fått symbolisera detta livets sköte. Dess färg, dess lyster, dess karaktär. En spegling av kvinnlighetens skönhet. Vaginan är en, för omvärlden, hemlig trädgård. En tillflyktsort för kvinnan. Kvinnan är vacker, den vackraste av skapelser. Ja det är du! Hennes sexualitet - innerlig och sinnerlig - utgår från denna "köttets vällustiga blomma".

Så tänker jag om kvinnans vagina. Hur tänker du?

torsdag 20 december 2007

Continue quest - Sture Eskilson

Taeste, vanity or simple interest - continued quest: Swing into Sture Eskilsson of SAF Timbro Stureakademien Smedjan and I meke taevels in mind. I enjoy revue of what has hapened. Stures success is great but he is dissappointed. Sture has got great pathos and thaughts who change countrys! Sture has got a vivid mind and is full of power, something he is aware of, but for him it is not a problem.

onsdag 19 december 2007

Ungdomar frågar: "Vad är det för fel med att dricka bara för att bli full?"

”Vi hade redan druckit i flera timmar, men min kompis och jag tog ändå med oss en flaska whisky när vi gick från festen vid ettiden på natten. Vi började gå hemåt, och vi drack under tiden. Nästa sak jag minns är att solen gick upp, och jag upptäckte att vi hade gått åt fel håll. Vi hade faktiskt gått längs en motorväg. Det är ett under att vi inte blev påkörda av en bil.”
– Clay.

Ofta manar andra ungdomar på dem som dricker. Forskaren Carol Falkowski rapporterar: ”Nya och vågade dryckeslekar frodas: gruppaktiviteter med målet att dricka alkohol för att bli berusad. Några lekar kräver till exempel att alla deltagare skall dricka ett glas starksprit vid ett bestämt tillfälle under ett TV-program eller ett samtal.”

Även om somliga kan betrakta omåttligt drickande som en lek är det en mycket farlig lek! Förutom de fysiska skador som alokhol kan ge upphov till finns det också andra faror med att dricka för mycket. Om du blir berusad kan du lätt råka illa ut. Du kan bli överfallen eller till och med våldtagen. Samtidigt kan du också vara en fara för andra och uppföra dig okontrollerat på ett sätt som du inte ens skulle kunna tänka dig om du var nykter.

Trots sådana faror är det i många länder mycket vanligt att man gör reklam för alkohol, och det är lätt att få tag på alkohol. Ja, reklam i TV och tidskrifter glorifierar konsumtion av alkohol. Men det är ofta grupptrycket som får unga att dricka sig fulla.

I en undersökning av alkoholvanorna i Australien sade 36 procent av de unga som tillfrågades att de huvudsakligen drack för att ”passa in”. I den kaotiska atmosfären vid en ölfest kan någon som normalt är blyg bli festens medelpunkt när hans kamrater manar på honom att svepa det ena glaset efter det andra. Katie kördes hem medvetslös efter att ha gjort det. Hennes ”vän” hade gett henne alkohol och sagt: ”Kom igen, Katie, du är vuxen nu. Du måste lära dig att svepa den.”

Önskan att vilja ha roligt och passa in bland andra är så stark att det fortsätter att vara populärt att dricka sig full, trots de övertygande bevisen för farorna.

Vad väljer du?

Läs mer: http://www.watchtower.org/z/20040922a/article_01.htm
För övrigt vill jag tillägga att det är MÅNGA "vittnen" som är indiepoppare. Varför det är så vet man inte riktigt. Jag känner mig också intresserad av "hur det går till" när man är "vittne". Hur förhåller man sig till spänningsfältet mellan normala samhället och Jehovas Vittnen? Är indiepop ett sätt att protestera mot konformitet samtidigt som man knyter an till omgivningen? Vad gör Jehovas på julafton? (Jehovas firar inte jul, men vad gör de?)

Handeln

Nu ska jag berätta för er om handel.

Handel har funnits sen urminnes tider och fanns först i form av byteshandel för att sedan transformeras till ett mer komplext monetärt system. Handel bygger på reciprocitet - en överenskommelse ingås mellan köpare/säljare, varan byter ägare, båda får någonting.

Man kan handla tjänster, men man kan också se handeln som det sätt som vi människor distribuerar mat och andra viktiga ting över vår jord.

Varor kan distribueras på tre sätt:

1. Genom gåvor
2. Genom handel
3. Genom planekonomi

I planekonomi tas vissa av handelns mekanismer bort (tillgång-efterfrågan blir inte en lika pådrivande faktor exempelvis) och man har aldrig lyckats skapa en fungerande planekonomi (och det har heller aldrig funnits handelsfria planekonomier).

Handel upprätthåller ett flöde som planekonomin inte kunde skapa. Handelns verkningar är ofta negativa. Detta har socialismen visat på ett tydligt sätt i kritiken av handeln. En gren av socialismen svarade på detta genom att införa planekonomier. Detta visade sig vara icke-fungerande. Anledningen är att det inte är något fel på handeln i sig, utan snarare på beteendet och drivkraften hos handelsmännen och hos dem som genom styrmedel sätter upp regler för handeln.

En dag hände det mig något märkligt. Jag kunde känna handel. Jag lovar, det var bland de mer flummiga saker jag varit med om! Jag hade under en tid funderat över distribution, och inte alls tänkt på att handel skulle kunna vara ett alternativ. För mig hade ordet handel ganska deppiga konnotationer. Sen kom denna dag då jag kände att handel, i själva verket är jordens/mänsklighetens blodomlopp eller andning eller något i det slaget. Att handeln är girig är något som är extremt negativt, detta skapar extrema problem på massor av fronter. Handeln blir därmed orättfärdig och detta gör mig, och många med mig otroligt arga. Vi har mycket arbete att göra innan handeln slutar vara girig.

Vad tror du vi behöver göra för att få handeln till att sluta vara orättvis?

tisdag 18 december 2007

Tre grejer som jag skulle vilja testa

Det finns tre grejer som jag skulle vilja testa någon gång. Gemensamt för dessa grejer är att jag betraktar dem med något slags skräckblandad förtjusning och detta har lett till en djup fascination för dem. Dessa grejer är av olika karaktär, en av grejerna är i värsta fall förknippad med ren livsfara och de andra två har att göra med identitet, existens och tankekraft. Jag tror dock kanske inte att jag verkligen kommer prova dessa grejer, men faktum är att jag, av olika anledningar, har en tilltagande dragning till dem. De tre grejerna jag vill testa är:
1. Heroin (en gång). Hur känns det? Är det lika bra som det påstås?
2. Hypnos. Jag är mycket skeptisk till huruvida det skulle fungera på mig och av den anledningen skulle jag vilja prova. Tänk om det skulle funka! Jag skulle bli jätteförvånad!
3. Att gå med i Jehovas vittnen. Jag är mycket nyfiken på den här rörelsen och jag tänker i princip dagligen på hur det är att leva som ett "vittne" i vårt sekulariserade samhälle. Vad skulle hända om jag blev ett "vittne"? Skulle jag kunna bli ett "vittne", inte bara "på pappret" utan med en djup religiös övertygelse? Jag är skeptisk. Men skulle jag med hjälp av sådana som är riktiga superproffs på "omvändning" kunna bli ett troende "vittne"? Jättespännande!

måndag 17 december 2007

Corpus No 22 - Niklas Sandby-Ekdal (MkV)
















I swing to Niklas Sandby-Ekdal in Mithögskolan, Östersond for study of MkV (media komunikaion veteskap). I heave difficoult with Denis McQuail (5 edition) mediation metaphors. He is so rational!! He think of the (semiotic) power of peaple! Can I be employee in his body? What am I worht? What is my capability? I heave all this question I feal so jalous on other students in Mithögskolan, Östersond. They heave no antagonist! So I go of for Medicindirekt, Kunskapenväg 4 (studenthalsa) and I heave good experiense of Carina Jonze. I heave fantasy of trusteeship with Carina oh she is valued!! She is true humane.

"Efterlysning" (DN 16/12)

"Jag efterlyser en person, man eller kvinna, som upplevt smittkoppsepedemin i Sthlm 1963 och överlevt. Vore intressant att få veta sjukdomssymptomen. Hör av dig. (Sto 165621)"

lördag 15 december 2007

"Vi körde Strindberg"

Freys har alltid funnits där för artister, statschefer och Nobelpristagare. Under 110 år. Läs hela historien om hyrverket och Freys andra verksamheter i nya "Boken om Freys".

Har du jobbat på Freys?
I så fall är du välkommen till lanseringen av boken den 16 december kl 13.00-16.00 på Freys Hotel, Bryggargatan 12, Stockholm. Då kan du köpa boken för 100 kr - en bråkdel av produktionskostnaden. Läs mer på www.bokenomfreys.com

Hälsningar: redaktionen för "Boken om Freys" och Freys Förvaltnings AB.

onsdag 12 december 2007

Corpus No 17 - Destiny code

Swing into Thomas Bodström for reality check. I take long look into destiny code. Geijer affaire alludes power.

Thomas Interests: Family, defend myself, being celeberty.

Thomas is Good at: Engineering skills but heave little reality-check. Loyalty to Social Democratic Party inhibits personality. Being poster-boy feals good on surface. I plant satisfaction and swing back to my own corpus.

Group swing - Svenska Dagbladet

I heave graet interest in libertine emotion! I ask myself: Will I swing into Marian Radetzki next time? Will it be to chessprogram on Opnna Kanalen?

Decision: I make Group swing into mentality of ledarsida, Svenska Dagbladet. I am taem werking together with lust for idée and group pride. Individually dry but group feals and structure celebrate liberation daily. Group feals make me uneasy I swing back to my own corpus.

Corpus No 15 - Tove Lifvendahl



Swing into Tove of Moderaterna/Svenskt Näringsliv and write satire. I heave energee reserv and I feel in touch with life and satire bring good energee! I hate jealease peeple, and I fight for truth! Satisfaction is present every day and I heave feels for christmas in this corpus!

http://www.svensktnaringsliv.se/allmanna_nyheter/article40596.ece

http://www.svensktnaringsliv.se/allmanna_nyheter/article40595.ece

Corpus: Saga om jul och om handel

Det var en gång en liten gumma som tyckte om att handla saker. Vissa saker handlade hon för sitt eget nöje, andra för att glädja sina nära och kära.

Bredvid henne bodde en gubbe som ägde en affär. Det var till honom gumman kom för att handla. Och det gjorde hon ofta. Därför kunde gubben fortsätta driva sin affär, och i sin tur köpa saker som kom andra och honom själv till glädje. Inte bara små gummor behöver handla, utan gubbar också såklart.

Gumman älskade naturligtvis julen, som var i antågande. Ingen annan tid på året gav henne så många anledningar att köpa saker. Klappar, skinka, julgran, stearinljus, must och änglahår. Allt för att göra julen så magisk som den kan vara.

Även gubben gladde sig. Han såg fram emot att få sätta tänderna i den goda julmaten och längtade efter att på julafton ge bort fina presenter. Och självklart gladde sig gubben förstås också åt alla människor som snart skulle komma till hans affär för att handla, både för att han tjänade pengar på det men också för att det var roligt med kunder som kom tillbaka, år efter år.

Den lilla gumman var en av dem. I alla år hade hon handlat sina julsaker hos gubben. Men en dag råkade gumman få syn på en kultursida i en tidning. Där skrev några arga tanter och farbröder att julen var fel eftersom människor bara handlade hela tiden. Handel, skrev de, var dåligt. Dåligt för själen. Dåligt för de fattiga. Dåligt för planeten. Helst, tyckte de arga tanterna och farbröderna, borde små gummor och gubbar tillverka sina egna julklappar.

Och vår lilla gumma läste och tog åt sig. I år, tänkte hon för sig själv, ska jag inte handla så mycket. Gummans vänner, och hela den lilla staden, började snart tänka likadant.

När så nästan ingen kom för att handla hos gubben med affären fick han stänga. Julmaten och klapparna som han hade sett fram emot fick han titta i stjärnorna efter.

Än värre gick det för den fattiga arbetaren på andra sidan jorden som hade tillverkat många av sakerna i gubbens affär och som inte fick jobba längre eftersom ingen köpte sakerna.

Och hur gick det för gumman? Hon fick en jättetråkig jul. Så kan det gå om man lyssnar på arga tanter och farbröder och slutar handla.

En "pinig" grej

Jag har alltid haft ett mycket välfungerande imunförsvar och gärna också pratat vitt och brett om hur sällan jag var sjuk, och hur dåligt jag tyckte att det var när andra var sjuka. Jag tog deras sjukdomstillstånd som ett tecken på vekhet. Efter det här blev det förstås extra "pinigt" att outa det faktum att jag hade fått HIV - HIV är ju nämligen en riktig "knäckare" för imunförsvaret och därmed hade jag kastat in en rejäl sten i glashuset!

Vilken är din "pinigaste" historia?

Corpus No 14 - Doris Lessing

Tonight I swing into Lessing hearself and went travelling in intellectuality. Close by and cats alla round corpus. Intellectuality looks good and I look for dry places and for oasis, and I find both. Send her rain, plaese!

tisdag 11 december 2007

Corpus No 11 - Mario R Capecchi (medicine)

Today: Night of celibrate and glory of big spectacle: Nobel Prize Award, Stockholm. I sit in Campus Lappis (december) and I heave decide swing to co-winner (medicine) Mario R Capecchi (Harvard School of Medicine, Duke University and also University of Utah). I heave dark passed: At four and half year old I was left to fend for my self on the streets of nortern Italy for the next four years,[3] living in varius orphanages and roving thrugh town with group of other homeles children. I almost died of malnutrition! My mother mean while heave been freed from Dachau and began a serch for me. She finally found me in a hospital bed (Reggio Emilia)!! Now I forget old hard time oh I heave a fun in his corpus!! I seat near by Victoria Bernadodt in beautiful Stathus, Blå Salen (1923). We give big toast for Alfred oh next time I will swing to Alfred and feel joy and power of dynamit. Later in Marios corpus I see feamale student with wight of Angel (Katarina, KTH) but insted I heave obsticle of Anna Coraza Bildt and we go intimate. I feal distant.

måndag 10 december 2007

Intresse: Visdom

Jag har länge varit intresserad av visdom, och varit oerhört sugen på att lära mig detta med visdom. Jag som person är kanske inte riktigt den man först förknippar med visdom, men eftersom detta visdomsintresse har varit så intensivt och uppslukande så har jag förstått lite om hur visdom fungerar.

Visdom är ganska fjantigt. Visdom handlar om att förhålla sig till hjärtat. Visdom är ganska korkat sett ur relativistiskt perspektiv. Just detta med vad relativismen säger har varit svårsmält för egen del. Förutom detta så har jag upptäckt att visdom LÄTT kan kombineras med olika typer av beteende som anses korkat, man kan vara vis och korkad/okunnig exempelvis. Man plockar med sig sin stil och smak in i visdomen. Alla är rädda för att beträda den väg som leder till visdom. Rädslan tar sig egna former hos var och en. Detta är min rädsla. Visdomen är läskig om man tittar på den utifrån. Att övervinna rädslan är väldigt värdefullt.

Jag har upptäckt att människor som besitter visdom är s a s glada, och därför strävar jag efter att göra som dom. Mitt visdomsintresse kommer hålla i sig. Jag tänker fortsätta lära mig om visdom, men på mitt sätt, något annat sätt är nämligen en omöjlighet.

Tycker du att visdom är intressant?

söndag 9 december 2007

Missionskasetterna

Redan som barn upplevde jag Guds kallelse att hjälpa nödlidande och sargade människor, speciellt barnen. Efter en radikal frälsning på 70-talet började jag tjäna Jesus med iver och brand i mitt hjärta.

Vid ett speciellt tillfälle skakade Jesus om mig och ur den upplevelsen föddes Månadens Missionskassett. Jag såg ett litet, utmärglat och döende barn i en kvällstidning och jag fylldes av djup smärta och känslan av otillräcklighet. Men ur detta föddes en förvissning om att jag kunde bidra med det som jag hade fått av Gud, gåvan att predika. När jag bryter brödet, Guds ord, i undervisningen, får andra möjlighet att utrustas.

Gruppsex

Gruppsex
är jättekul
på våren
Men när man på hösten
ser varandra i ögonen
så är det inte lika kul

fredag 7 december 2007

Min vän gav sig av till tropikerna

Idag har en av mina bästa vänner gett sig av till tropikerna. Hon ska först mellanlanda i Bangkok, Sveriges "tredje största stad" så här års, för att sedan flyga vidare till en otroligt vacker plats där sanden på stränderna är finare än finaste kärnvetemjöl. Det känns lite tomt och konstigt. Hur blev det såhär? Är vi inte vänner längre?

Håll ut! Håll ut! Jag kommer snart efter! Jag far till tropikerna och sedan ska vi aldrig någonsin skiljas från varandra igen!

torsdag 6 december 2007

Modets vidunderliga vägar: laktering

På min nya utbildning arbetar vi ofta i grupp. Grupperna är förutbestämda av lärarna och av någon outgrundlig anledning har jag råkat hamna i samma grupp som i princip alla klassens kufar. (Jag räknar dock här inte mig själv som en kuf.)

En dag när min grupp skulle sammanstråla i skolans kafeteria så var det en av gruppmedlemmarna som hade på sig ett tight grått linne. Inget konstigt med det. Grejen var bara att på det ena bröstet var det någon slags stor oformlig fläck. Min första reaktion var att den här tjejen av någon anledning hade börjat laktera. Hjälp! (Jag visste att den här tjejen inte hade några barn, varken små eller stora, och hon såg inte heller gravid ut.) Situationen kändes något ansträngande och jag övervägde huruvida jag skulle säga något om det eller ej.

Hur som helst satte vi i gång med vårat grupparbete och efter ett tag såg jag att "lakteringsfläcken" inte var en fläck utan ett "kädestryck"! Min förvirring var total. Varför hade hon satt på sig ett plagg med en stor "lakteringsfläck" som inte var en lakteringsfläck? Hade hon inte sett att det där "trycket" såg ut som en "lakteringsfläck" eller var det helt enkelt så att hon bara ville ha lite uppmärksamhet?

En grej som slog mig i samband med det här är att vi som klädeskonsumenter verkligen är "easy targets" för modeskaparnas lyteskomik. Det är ju egentligen helt logiskt att en modeskapare, som råkar vara på skojhumör, designar ett linne med en "lakteringsfläck" på. Vill det sig riktigt illa så betalar någon till och med pengar för att få ha på sig detta klädesplagg.

Inte konstigt att modet ibland tar vidunderliga vägar.

onsdag 5 december 2007

INRE FILM

Vad är negativa känslor och var kommer de ifrån? Vad är ett TRAUMA? Denna bloggpost försöker besvara dessa frågor och ger också ett förslag på en lösning!

Negativa känslor
Bekymmer, rädslor, nojjor, känslor av att vara "fel".

- Det finns mycket känslor en människokropp har potential till, och detta är några av de otrevligare. Om man jobbar mycket med sig själv finner man dock att det alltid finns en lösning där man faktiskt lyckas eliminera dessa negativa känslor!

Det negativa

Negativa känslor har en tendens att låta sig själva bli oumbärliga för bäraren av känslan. AKTA DIG FÖR DET! Det är i sanning LIVSFARLIGT att tro på de negativa känslorna. Visst är de logiska och allt det, men egentligen är de inte det. Weird, huh!? Detta är helt sant hur otroligt det än må låta! Ditt problem baseras nämligen på ett (men oftast flera) TRAUMAN. Ditt TRAUMA låser dig, och du kommer när TRAUMAT löser sig att se att livet genast blir enklare.

Ser du filmer i ditt inre?
Vissa människor ser filmer i sitt inre. I filmen spelas ditt TRAUMA upp. Lösning: Gå in och ändra i filmen. Du är filmregissören för ditt eget livs film! Vet du vad? Gör detta i tre etapper:

1. KÄNN TRAUMAT. Se TRAUMAFILMEN. Gråt, skrik, känn det som du gjorde den gång du utsattes för TRAUMAT. Har du lyckats? Då är du nu i kontakt med känslorna, nu kan du omforma dem!

2. FÅ UPPRÄTTELSE! Låt Rambo eller någon annan känd actionhjälte komma in i din TRAUMA FILM och meja ned dina antagonister. Du kan också låta en extremt proffsig, hård och påläst advokat komma in i din TRAUMA FILM och ge dig din förtjänade upprättelse. Genom denna övning slutar din film vara en TRAUMA FILM och blir därmed en film där du kan skriva om historien. Såhär är det: Om du slutar där, löser sig ditt TRAUMA. Det kommer dock återbildas lätt, eftersom du inte skapade ett gott slut. Skapa därför ett gott slut.

3. SKAPA ETT GOTT SLUT! Observera ordvalet GOTT, inte LYCKLIGT. Du spelar upp filmen igen, men denna gång är du nästan uttråkad av dina antagonister. Du har hämnats ut allt du behövde hämnas ut, du har givit dig själv all upprättelse du ville ha - du bryr dig inte om den här skiten längre. Dock, du skriver om berättelsen och gör i den nya versionen en bild av att det som hände blev till allas bästa, till en fest i samarbete och medkänsla. Det kan låta orealistiskt, men det GÅR verkligen. Lycka till!

Observera att detta är ETT sätt att bearbeta TRAUMAN. Kom dock ihåg en sak. Spara inte på TRAUMAN. Samla inte på TRAUMAN. TRAUMAN är till för att bearbetas för ett bearbetat TRAUMA är i sanning att ha klarat en lektion i att leva gott.

Vi återkommer snart med en till artikel om hur man gör sig av med TRAUMAN.

Vilken är din TRAUMA FILM?

Bordellhärvan

Visa nu lite vilja, etablissemang. Visa raka ryggar, annars är ni skit värda och utan demokratisk mognad.

tisdag 4 december 2007

Håll mig hårt, lilla Vädur!

Kom till mig, fina lilla Vädur
Var inte rädd!
Lägg dig ner och var med mig
Vi andas - du och jag!
Du är Min, bara Min
Jag är Din, bara Din
Vi kommer alltid vara tillsammans!








Fina Vädur så len
Öron som kanaler
Ingenting undgår dig Vädur!
Men nu, slappna av
Låt tiden stanna här och nu
Håll om mig!
Vädur - håll mig hårt!

Återkommande på min "inre bioduk"

De kvällar/nätter som jag ligger sömnlös har jag, vid sidan om de vanliga standardiserade stresstankarna, ett ständigt återkommande inslag på min "inre bioduk". Detta inslag består i att jag gör egna såna där vietnamesiska rispappersrullar, typ som vårrullar men de är råa i stället för friterade och innehåller ofta glasnudlar, koriander och räkor. (Tror att de heter summer rolls.) Jag har bara ätit den här maträtten två gånger och tyckte egentligen inte att det var "helt fantastiskt gott" utan mer bara "ganska gott", men jag tror att det är något i själva tillverkningen av dem som tilltalar mig på ett mycket djupt plan. Jag brukar visualisera hur det hela går till: jag blöter det där tunna rispappret, väntar någon minut, och sedan lägger jag en "rad" med nudlar, rikligt med koriander etc. varpå jag viker in kanterna och försiktigt rullar ihop det hela till en prydlig rulle. Kanske skär jag även ett diagonalt snitt tvärs över rullen med en vass kniv. Jag brukar också fundera på vilka ingredienser man skulle kunna använda till den tillhörande dippsåsen.

Varifrån min besatthet av dessa rispappersrullar kommer kan jag alltså inte utröna. Men, bortsett från att det är lite tjatigt med denna mentala uppepning, så är detta till skillnad från de "inre filmer" som behandlar stress och oro, en mer trivsam och harmonisk "film" som spelas upp på min "inre bioduk" när sömnen tar omvägar.

Vilken är den återkommande filmen på din "inre bioduk"?

måndag 3 december 2007

Corpus No 5

I went to camp in Jarl Alfredi and I heave insecticide, I worked it to hard in his corpus, it had commical effect!!!

Corpus No 2

Corpus No 2: I was swing to another corpus and we had so much fun. I was Mother of family, I had very good luck and I likee the kids. She heave buttleneck.

Corpus No 4

Corpus No 4: I go through portal and went through Flanders/Dutch area in 16th century and it is beautiful tulip, jacint, crysanteum and also chanel and windmills. I swing into Peter Paul Rubens and become proud member of Lukas Guild in year 1598. Because of sudden burd of werk I heave Antonis van Dyck in atelier. We heve same ideas and talk with bubble of common-sense! In Flandern we where a proud peaple. We had to fight every day to stay alive! I am the great artist and I painte everything I like! I go home to Lappis and sit on my armchair listen to Richard Wagner mekes me relaxe and I think of all my possibilitys.

söndag 2 december 2007

Human trash II: "Varm stämpel"

Det värsta med human trash-festen i Södra Hammarbyhamnen var inte den dåliga stämningen, det fula ljuset eller den unkna lokalen. Nej - det sämsta var att man tvingades ta en "varm stämpel" när man skulle gå ut och röka/kissa. För det första gjorde det ganska ont i huden när de gjorde "varm stämpel" och för det andra så verkar det inte som den kommer gå bort! Efter idogt tvättande och skrubbande är den likväl kvar. Jag förstår inte hur man kan anordna en fest där gästerna tvingas att ta en "varm stämpel" vid entrén, det kan verkligen förstöra en hel kväll!

Corpus no 3

Corpus No 3: I heave good taeste for celeberty peaple. :-) Some time I can go with spiritus: I watch him Lukas Modysson give off water and I am amused. After he lies beside me in bed I feal injured.

First time: Mats

First time: I meet Mats at campus. He had very well-built corpus and smelled nice. I had nothing much to do so I went to Onsdagspub on Allhuset. I had fun in my own corpus. I met Mats, we dance and suddenly I swing into Mats. I bought beer and dance with Denis. I went home to Lappis, I fuck with Denis she had toad-smell.

Gör det inte - var en god laestadian!

Ibland tänker jag: ska jag göra det eller ej? Men då sträcker jag fram mina handflator. Jag håller händerna fram, rakt fram. Känn välden, känn dig själv. Vänj dig vid din egen miljö. För hundra år sedan fanns det inte någon sådan frihet som den som vi upplever idag. Njut av den.Var en god vän. Var en god laestadian!

Kom med oss!

Human trash

Ikväll avslutades kvällen på en fest i Södra Hammarbyhamnen. Varför var det sådan deppig stämning där? Så mycket skavanker som jag såg ikväll har jag aldrig förut upplevt, man kan säga att festen var en slags ansamling av human trash, och därför kunde jag inte heller stanna kvar där.

lördag 1 december 2007

Swing corpus

I heave different corpus. I am in Mats. Meanwhile I go in him with my spiritus. I am and do his business and talking in him for him. I heave much business with my spiritus. I am so strong!

Mats was my first corpus. I was guest-student for post-doc in department of organic chemistry, in my own corpus. I heve started starvation programe on University Campus. I heave feels for Malin and got beaten by TJ Allhuset studentpub (thursday). Stockholm sometimes is town where I feal contemporary pain. I go to Mega listen to I´m from Barcelona.

Ny serie: Swing corpus

Att låta sin "ande" inta andra kroppar är ett märkligt fenomen som många människor är intresserade av. Fungerar det? Hur gör jag för att förflytta min "ande" in i en annan kropp? Kan jag vara säker på att stanna kvar? Var är min kropp medan jag lever i en annan kropp? Var är den andra personens "ande" medan jag besitter den andra personens kropp? Detta är frågor vi ska fördjupa oss i genom denna serie av bloggposter. Ta chansen att lära dig om livets mysterier genom denna serie!

Delar av denna utsaga har tidigare publicerats här på bloggen, men till största del finns den i vår papperstidning från januari -06.

För att läsa endast om corpus, tryck på etiketten corpus.

Välkommen att följa med på denna resa in i ett fascinerande människoöde!