torsdag 29 november 2007

Pressmeddelande 2007-11-29 kl: 15.21

Nio olika nationaliteter på Höglandssjukhuset

På medicinsk vårdenhet 10, Höglandssjukhuset Eksjö arbetar ca 35 personer med nio olika nationaliteter.

Personalen uppskattar denna mångfald av olika kulturer. Språkkunnigheten är på topp då många av personalen behärskar flera språk. De som arbetar inom enheten kommer från Danmark, Polen, Spanien, Tyskland, Ungern, Chile, Bosnien, Albanien och självklart Sverige. De tillhör olika personalkategorier som läkare, sjuksköterskor och undersköterskor.

På tisdag den 4 december kl 14.00 inbjuds massmedia att träffa den mångkulturella personalen som kan berätta om hur det är att arbeta tillsammans. Om olika syn och kanske lite om hur roligt och vilken debatt det kan bli vid ”fikabordet”.

Plats: Medicinklinikens konferensrum, hus 11 plan 5, Höglandssjukhuset. (Ingång Tallvägen).

Läs mer här: http://www.lj.se/index.jsf?nodeType=2&nodeId=26484&childId=7199

tisdag 27 november 2007

Vi såg en hund som var jättenöjd

Idag kom det en hund springandes i full fart på Wollmar Yxkullsgatan här i Stockholm! Det var en hundvalp, inte större än ca 30 cm x 20 cm. Trots sin ringa fysik utstrålade den här hunden otroligt mycket tacksamhet över att vara just hund! Den var så nöjd över detta faktum att det riktigt lös om den! Den var vit till färgen och den tackade, genom varje steg hundexistensen. Detta var helt klart upplyftande.

Vov, säger vi på Magneten, det är kul när hundar trivs med att vara hundar!
Och om du inte har förstått att patriarkatet måste dansas ut, och att det finns något sådant som ett patriarkat - ja då vet jag inte vad jag kan ge för råd till dig. Berätta en sak kan jag däremot göra. Ditt liv blir tråkigt, och du kommer "efter" om du inte gör dig av med patriarkatet i dig.

Lycka till!

Dansa ut patriarkatet!

Såhär gör ni: Ni samlas i en grupp med ett par personer som känner och litar på varandra till 100%. Ni diskuterar på allvar hur patriarkatet har förhindrat er i era liv. Ni är tokigt kreativa i lösningssökandet och får genom kreativiteten en stor kraft. Kraften betyder: Dansa ut patriarkatet! Dansen behöver inte rent fysiskt vara dans (men den får gärna bli!) men det finns en sak som är av yttersta vikt - Det ska gå som en dans. Att dansa ut patriarkatet är det bästa du kan göra och 07/08 är ett jättebra läsår att göra detta, för "det ligger rätt i tiden" nu!

Religiositetens uttryck

"Senare tillkom ytterligare ceremonier, så som 'kamning', vilket man utförde på sektmedlemmarnas könsdelar. Detta för att visa att man inte blygdes för varandra. Penslingsakten var en annan där man blottade ryggen och ryggslutet varvid man hällde ljummet vatten längs ryggraden. Därefter ströks medlemmen med en mjuk brödpensel i ryggslutet, det avslutades med torkning av ryggslutet med en handduk."

Detta skedde i "Korpelförsamlingen", som höll till i Tornedalen på 1930-talet.

Läs mer: http://arkiv.hig.se/p-inst/religion/AB/1999/redovismom2/multimediauppgift/haparanda/korpela.html

söndag 25 november 2007

Jag vill leva, jag är Andreas!

















Jag tänker på det här med tvåsamhet. Jag tänker att det finns en anldedning till att tvåsamheten har fått en sådan enorm genomslagskraft trots att det här med kärlek mellan två människor ofta är komplicerade grejer. Man och kvinna är som dag och natt. Ibland är man dock i hamn och då känns det liksom i hela kroppen. Inom tvåsamheten förstärker man varandra. Man utvecklas tillsammans. Tvinnas ihopa. Så fungerar tvåsamheten.

Skördeglädje

Skördetiden är belöningen för hela årets möda. Finns det något annat på året som kan mäta sig med den glädje som en god skörd ger?

Ingenting är så vackert i jordbrukarens ögon som solmogen brödsäd. Och de svenskaste av dem har vi gräddat i detta bröd. -havre, vete och råg. Säden har samlat styrka från jorden, vinden och solen. Den kraften lyfter brödet när vi varsamt låter det jäsa. Men den goda skörden i Sverige är inte bara brödsäd. Där är äpplen som fått utveckla arom och friskhet, hyggenas och skogens smakfulla lingon och trädgårdarnas allra rödaste vinbär. Sent plockade i sin skördetid.

Allt finns i brödet.

Vi var 80-talister

Vi var 80-talister. Vi kom till jorden för att arbeta, främst inom media men även inom andra områden. När vi kom till jorden stod vi inför ett val: förtvina eller lev! Många av oss förtvinade, trycket var för stort och svårigheterna för många. Vi levde i tidens slut. Vad finns där att leva för? Några av oss hade dock ett hopp kvar, och vi klamrade oss fast vid detta nästan omärkliga hopp. Hoppet fick oss att formulera om världen, att se på den med nya ögon. Sakta blev världen logisk på nya sätt. På 90-talet kunde jag förbanna att vara född i denna tråkiga tid, nu känner jag en stor tacksamhet för att få ha kommit till jorden och leva under den här tiden!

När är du född?

Roger Wilson

Roger Wilson har under senaste tiden stärkt sina aktier och man kommer i framtiden att få se honom på chefsposition på SVT. Han berör oss alla djupt. Roger Wilson har en avslappnad, respektlös stil som vi finner tilltalande. Roger Wilson har också en högintelligent stil som det är svårt att sätta fingret på, jag återkommer i ämnet.

Tack Roger för att du orkade leva!

Sången om Jab Saliba










Mitt namn är Jab Saliba och trohet är mitt kall
Jag lever blott för morgondag och det som komma skall
Jag vinner i min enkelhet, jag vinner över sorg
Jag bjuder dig på vin och bröd och smultron ur en korg

Mitt namn är Jab Saliba jag kan nå fram till dig
Jag kan beröra dig med mig, nu ska du bli min vän

fredag 23 november 2007

Gnosjöandan:

torsdag 22 november 2007

Att njuta

Mmm...
Ahh...
Delize...
Distincto!

onsdag 21 november 2007

Min lilla tjockis

Jag har en liten tjockis som jag tycker mycket om. Vi hittar på många bus och upptåg ihop. Regniga dagar åker vi buss genom stan och när vi åker över kullerstenarna på torget så skumpar bussen så att min lilla tjockis flyger upp och ner i sätet. Då skrattar vi. Ibland brukar jag också rulla min lilla tjockis fram och tillbaka på gågatan tills tårarna sprutar på min lilla tjockis - det tycker vi båda är görskoj! Min lilla tjockis tycker mycket om honung, bakelser och dadlar så jag brukar ta med min lilla tjockis till Café Liba. Där får min lilla tjockis äta snask tills det sprutar ur öronen. Ibland händer det att min lilla tjockis blir så trött så trött... Då gör jag en mjuk bädd av gul halm och låter min lilla tjockis vila där. Min lilla tjockis gäspar då förnöjsamt och kurar ihop sig till en rund liten boll och sjunker på några sekunder in i djup dvala. Jag brukar då sätta mig på en armlängds avstånd och beundra min lilla trötta tjockis. Det är mycket rofyllt och jag är jätteglad över att ha en liten tjockis hos mig!

Vem är din lilla tjockis?

Göteborg mellan mina fingrar

Jag har Göteborg mellan mina fingrar. Gult tegel och kluckande skratt. Jag har vallgravens vatten i mina stövlar. Klafs. Parfymhandlarens svett i mitt hår. Om Angered voro min släkting, så voro jag hos dig nu. Göteborg din tid är kort och den är nu förbi!

Att göra skillnad III

onsdag 14 november 2007

Att göra skillnad II

Att göra skillnad I

Det känns skönt att kunna bidra. Det känns självklart för mig som man att säga: Bröstcancer - nej tack! Det känns fint att vi tillsammans kan göra skillnad.

tisdag 13 november 2007

Magnetenredaktionen har sagt "ja" till yoga

Vi på Magnetenredaktionen har av olika skäl varit lite skeptiskt inställda till yoga: "flummigt", "nyandligt", "töntigt"... Nu har vi dock testat yoga själva: vi har lärt oss att göra solhälsning A+B, vi har börjat vårt mödosamma tänjande av muskler och senor och vi har börjat leta efter våra, något svårfunna, "rotlås". I och med detta har vi alltså sagt "ja" till yoga.

Jag reste till Afrikas kontinent för att gräva efter guld

Det hade ryktas om att Afrikas mörka kontinent var en, i många avseenden, "rik" del av världen och därför beslutade jag mig för att bege mig dit. Jag skulle gräva efter guld. Skeppet som skulle ta mig till Afrika hette Marieholm och var en präktig tvåmastad skuta. Färden dit kom dock att bli mycket krävande, ute på de stora haven var det var ofta hård sjögång och maten som serverades ombord var näringsfattig och smakade illa. Många av besättningsmännen magrade. Själv hade jag dock naturligtvis fritt tillträde till byssan och kunde, närhelst under dygnets timmar, få mig något extra till livs av den glade men fåraktige skeppskocken Bogotá. Efter många veckor ute på sjön närmade vi oss till sist Pepparkusten och dess myller av handelsstationer. Här kunde min jakt på effektiv och duglig arbetskraft ta sin början. Jag sökte efter perfektion - svarta glänsande kroppar, stora svällande muskler, vita friska tänder. Jag ville ha de bästa och starkaste slavar som marknaden hade att erbjuda, men detta hade också sitt pris...

Fortsättning följer.

Jag är en liten gubbe

Det är såhär det är. Jag är en liten gubbe - halt, krum och lytt - men väldigt ung. Och trots mina yttre defekter är jag vid god vigör. Jag spelar bordtennis två gånger i veckan. Detta får mig att "andas", vädra morgonluft! Vid mina anklar hänger stora ringar av förträngda smärtor. Dessa vill jag inte kännas vid.

måndag 12 november 2007

Sköljmedel 2007 - oklara bud

Jag håller på med klädtvätt. Samtidigt håller jag även på att tänka på det här med manligt och kvinnligt. Jag använder sköljmedel. Det luktar gott och kläderna blir mjuka. Nu till min fundering: använder jag sköljmedel för att jag är kvinna eller är jag kvinna för att jag använder sköljmedel?

söndag 11 november 2007

Kvinna, politiker, människa

Här är jag - Ulrica Schenström - kvinna, politiker, människa. Glad och fryntlig. Hård. Sårbar. Lugn. Energisk. Jag har många ansikten. Jag har gjort mina tabbar och det får jag nu sota för. Med all rätt. Jag har varit klantig men, som en vis man en gång sa: "kasta första stenen den som inga synder har begått". Jag är kvinna. Vad hade hänt om jag var en man?

Enhet i sig själv, 11 november 2007

Ointellektuellt
Blint
Farligt
Bäddat för misslyckanden
Brist på orienteringskunskap
Kaos
Oreda

lördag 10 november 2007

SoldS.com fyller 10 år!


















SoldS.com är en inofficiell webbplats om vapnen, materielen, fordonen, utrustningen, m.m. som finns i Sveriges Försvarsmakt. Nu fyller vi 10 år online och detta firar vi med en hora!

Läs mer här:
http://soldf.com/index.html

Jag såg Saddam Hussein

Idag när jag åkte hem från yogan upptäckte jag något konstigt. Snett mitt emot mig på tunnelbanan satt nämligen Iraks avsatta (och avrättade?) diktator, Saddam Hussein. Saddam såg, mot alla odds, välmående ut och gjorde ett lugnt och avspänt intryck. Han verkade ha assimilerat sig väl till sin nya miljö, i vart fall smälte han utseendemässigt någorlunda in: svart Everest-dunjacka, grå-grön hatt (det var den som avslöjade honom) och vid fötterna hade han en HM-kasse som såg ut att vara full med nyinköpta kläder. Jag fattade ingenting... Vart var Saddam Hussein på väg? Är det inte mycket riskabelt för en så pass "känd" person att åka kommunalt? Hade inte denna mäktige ex-diktator blivit avrättad, eller hade detta bara varit ett iscensatt jippo för att lugna massorna?

Var jag en konspiration i hälarna?

Samverkan dumhet - intellekt







Lars Vilks
smart
steget före
ser verkligheten utan skydd
ser verkligheten för vad den är
hatar dåligt flum.
Agerar på det.

fredag 9 november 2007

Snart hemma

Nu är jag snart hemma. Det har varit en rad tuffa år med många bakslag. Jag har ibland kämpat mycket hårt. Jag har blivit tvungen att lära mig saker jag inte trodde jag behövde kunna. Jag blev tvungen att börja tro på en framtid.

Nu återstår att vänja mig vid att vara hemma. Långsamt ska jag släppa väska efter väska. Jag tänker förstå att jag är hemma. Jag ska andas och komma till ro. Nästa projekt är att ordna upp oredan som jag ställde till med när jag inte visste hur jag skulle göra för att lyckas.

Det projektet kommer dock bli något helt annat. Jag tänker på det som att det kommer vara väl avvägt, kraftfullt och skönt på ett rofyllt sätt.

Så blir det nog.

torsdag 8 november 2007

Internationell dans - vad är det?

Lea Nordfeldt informerar här lite om Internationell dans.
Hur skulle du beskriva Internationell dans för en som inte vet något om den?
Internationell dans skulle jag beskriva så här: att kliva in i ett rum fyllt med glädje och samvaro, ta del av en högst levande tradition. Att möta och uppleva annorlunda traditioner, musik och dans på ett lustfyllt sätt.

Det flesta danserna som lärs ut är ringdanser, alla tar lika stor del på lika villkor, alla har en plats i ringen. I Östeuropa finns det en filosofi som säger att varje människa är unik men ändå lika, som en länk i en ring som varken har en början eller ett slut. I Östeuropa är människorna stolta över sina traditioner, dansen där tillhör det vardagliga livet, en slags återspegling av samhället. Det är en högst levande tradition. Dansen och musiken har fortfarande stor betydelse vid fester och stora högtider. Danserna innehåller olika steg och stegkombinationer som är vanliga i dessa länder och gör så hela kroppen kommer i rörelse.

Vad får man ut av att dansa internationell dans?
I dansen kan jag väcka min egen glädje och på detta sätt väcka andras, att kommunicera med mig själv och med andra. Danserna ger kraft och energi, den ger lust och en känsla av gemenskap med andra människor. Alla gör så gott det kan, det finns inget rätt eller fel.

Intresserad av Internationell dans? Läs mer här!

Magnetenredaktionen testar yoga

I helgen går Magnetenredaktionen in i yogastudion. Vi ska lära oss "att andas". Vi ska bli mjuka i våra kroppar. Vi ska komma i kontakt med vår andlighet. Vi är förväntansfulla och lite nervösa. Givetvis lämnar vi all eventuell ironi utanför studion.

onsdag 7 november 2007

Jag sa ja till livet och blev fruktmodell

I somras blev jag kontaktad av ett ett stort internationellt företag som ville att jag skulle börja arbeta som fruktmodell. Jag kände mig naturligtvis mycket smickrad över detta, och att tacka ja till deras erbjudande kändes självklart, trots att jag förstod att det skulle innebära mycket slit och långa dagar. Jag visste att jag genom att bli fruktmodell skulle förverkliga mig själv och jag insåg att detta var min chans att säga ja till livet. Det känns otroligt lyxigt att få förmånen att arbeta som fruktmodell i och med att man, så att säga, får betalt för att utöva sin hobby! Andra fördelar är att man får besöka många spännande platser i världen samt komma i kontakt med otroliga människor som man annars aldrig hade fått träffa.

Mitt namn är Paolo Coelho

Jag har min säng. Jag har min bok. Inga konstigheter. Mitt namn är Paolo Coelho.

tisdag 6 november 2007

Vem finansierar framtiden och på vilka villkor?


















Ung företagsamhet. Läs mer här.

Status 2007: välfärdskomplex

måndag 5 november 2007

Rättfärdighetens topografi: Del 2














Sålunda
samlades vi på biblioteket. Det var jag, Pierre, Andrea, Fanny, Thomas och Andreas. Vi diskuterade egots gränser. Vi var förundrade, vi var förbryllade. Vi såg ingen väg ut ur helvetet. Vi var kreativa och försökte. Många av oss hade försökt att hindra våra egna egon. Vi undrade vad som skulle kunna vara ett svar på detta problem, eftersom vi var misstänksamma till hämning som väg till befrielse. Vi hade mötesunderlättare, detta grepp fick oss att förstå varandra bättre, att känna oss för hos varandra. Att inte gå om varandra. Att inte försvinna.

Vi var flera som var inriktade mot meditation. Att vakna andligt sägs vara ett sätt att komma runt egot, men vi kunde peka på mängder av problem med andliga rörelser. Vad hade den blindheten att göra med? Vad är demokrati?

Andreas skrev en sång som vi nynnade på:

Varje fråga som ställs är ett frö och ett frö kan bli prakt
Du fromhetstörstande man jag tror på de saker du sagt
Du bär din bärnsten av skuld
Den är som ett svar i sig själv
Svaret svarvas av guld
Jämte falskhetens väder och fält.


Vi har inte kommit fram till något svar än, men varje gång jag nynnar på sången så känner jag att svaret kommer komma till oss. En dag i en ganska snar framtid.

söndag 4 november 2007

Jag är Framtiden

Ännu är jag inte född, så prata inte om mig. Viska inte om mig för världen är inte redo. Ni är inte redo. Inte ens de som ska komma att bli mina mödrar och fäder vet någonting. Försök inte kontakta mig, det är inte lönt, för jag kan ändå inte svara. Jag är Framtiden och jag kommer som en välsignelse när tiden är redo. Jag kommer med förändring och utveckling. Jag är befrielse! Det är inte långt kvar nu. Tillsammans - härda ut denna epok av samtidsförvirring!

Håll ut! Håll ut! Snart är jag hos er!

lördag 3 november 2007

Inför döden: Fischte Ek

När det stod klart att Fischte Ek skulle gå bort bad han oss att inte sopa detta tunga men oundvikliga faktum under mattan. Han ville vara öppen med sin annalkande död och han ville att vi skulle vara öppna tillbaka. Vi pratade mycket om döden och det var verkligen befriande att höra om Fischtes ljusa syn på livet efter detta. När vi så skulle prata om hur han ville ha sin begravning sa han: "Jag vill inte ha en massa blommor och krusiduller, det hela ska vara en enkel och "ren" cermoni. Jag vill helst inte att folk ska gråta utan jag vill att det ska vara en förenande positiv stämning! Efteråt får ni gärna servera öl, vin och flytande honung. Folk får dessutom gärna skänka en slant till Caritas och deras viktiga arbete!"

Att Fischte var så bestämd, vad gällde de praktiska detaljerna kring hans död, var nog den viktigaste förutsättningen för att det hela skulle bli så lyckat som det faktiskt blev. Detta gjorde även att vi närstående kunde slappna av och fokusera mer på minnet av honom som person. Att vi serverade öl, vin och flytande honung efter själva cermonin blev otroligt uppskattat och det kändes som den ultimata hyllningen av Fischte Ek. Jag vet att han fanns mitt ibland oss just då.

Bamboozled
















Titel: Bamboozled

Tid: 01:50 - 04:10

Amerikansk dramakomedi från 2000.

Pierre Delacroix är den enda svarta anställda på ett tv-bolag som kämpar med att få folk att titta på deras program. Pierre, som hoppas på att han ska få sparken, lämnar ett absurt förslag på en tv-serie till sin chef men hans plan går inte som han tänkt sig. Programmet gör succé trots sin stereotypiska och rasistiska underton men framgången har ett pris för alla inblandade.

I rollerna: Pierre Delacroix - Damon Wayans, Regissör - Spike Lee, Manray - Savion Glover, Sloan Hopkins - Jada Pinkett Smith, Womack - Tommy Davidson, Thomas Dunwitty - Michael Rapaport Från: 2007-10-05. Även: 2007-11-30. Originaltitel: Bamboozled

Pierre! Vänner för alltid!

Förlåt Pierre för att jag inte frågade något om dig när Ebba ringde upp mig. Det var mycket dumt och egotrippat. Jag är hemskt ledsen men vi är ju vänner för alltid! Skriv upp mig som numero uno på reservlistan till Brantevik -07. Det har vi ju kommit överens om. VÄNNER FÖR ALLTID!!! Jag skulle så gärna vilja se hur "Upp till kamp-Erik" hade det som liten. Hur bodde han? Hur ser omgivningarna ut? Vildvuxet, perenner, ranunklar?

fredag 2 november 2007

Krift Kraft - Afrikansk Service!



Kraft Kraft - Afrikansk Service
Kraft Kraft - Afrikansk Service
Krift Kraft - Afrikansk Service
Krift Krift - Afrikansk Service

Vetenskapen!